zondag 19 juni 2005: Kyokushin Budokai All-Round Fighting stage met Shihan Jan De Bruin te Blankenberge

image_pdfimage_print

Op zondag 19 juni 2005 laatstleden, werd de RONIN M.M.A. dojo te Blankenberge bezocht door Shihan Jan De Bruin van het Korps Mariniers te Nederland, met als doel het geven van een stage inzake Kyokushin Budokai All-Round Fighting, met ondermeer kihon (stoot en traptechnieken), kumite (vrij vechten), randori (sparren), klemmen, worpen en grondwerk.
Het was verschroeiend heet in de Honbu (primaire dojo), temeer daar de temperatuur binnen meer dan 30 graden bedroeg…doch ondanks het zware hijgen en het uitbundige transpireren van de aanwezige Budoka, was er niemand die wou opgeven…zoals het een ware Budoka beaamd!
Het was leuk om er eveneens de mensen van Dojo Steendorp te zien alsook de Sensei Julien Bosch, die met zijn hogere leeftijd toch uitstekend meedeed met de groep…waarvoor petje af!
Shihan De Bruin was blijkbaar onder de indruk van het respect en de kennis van de RONIN M.M.A. dojo, want hij schreef een e-mail naar Kaicho Bluming waarin hij de mentaliteit en de kennis van onze scholen ten volste in de wolken prees!