Krav Maga Liven stage met Senpai Jürgen Laroy te Blankenberge

image_pdfimage_print

Op woensdag 27 maart 2024 kwam Senpai Jürgen Laroy naar de RONIN M.M.A. dojo te Blankenberge om er een 3 uren durende stage Krav Maga Liven te geven. Deze Israëlische Close Combat stijl is heel effectief en realistisch.

Senpai Jürgen behaalde tijdens de afgelopen jaren tientallen certificaten door het volgen van cursussen betreffende militaire agressiebeheersing en behoorde 15 jaar tot de Belgische Para Commando troepen, de elitesoldaten van het Belgisch leger.

De afgelopen jaren vertoefde hij op regelmatige basis in het buitenland (Nederland, Zweden, Duitsland, Ghana, de Nederlandse Antillen, enz.) om er les te geven in Self-Defense, Boarding, Anti-Terrorisme, enz. bij zowel militaire als politionele eenheden.

Tijdens de Krav Maga Liven stage werd er vooral aandacht besteed aan de realiteit van een straatgevecht, hoe te overleven, welke beslissingen te nemen op het juiste moment, enz. Er werden zowel gewapende als ongewapende technieken gedemonstreerd die nadien door de talrijke aanwezigen met veel enthousiasme werden uitgevoerd.

Op het einde van de stage werd Senpai Jürgen Laroy door Hanshi Eric Van Vaerenbergh gepromoveerd van zwarte gordel 2de Dan Krav Maga Liven naar zwarte gordel 3de Dan Krav Maga Liven en vanaf nu dient hij dan ook met een andere titel aangesproken te worden namelijk Sensei (Meester) in plaats van Senpai (Leraar).

Proficiat met de welverdiende promotie Sensei Jürgen Laroy en bedankt aan de talrijke aanwezigen voor de inzet en het enthousiasme waarmee jullie allen aan de stage deelnamen.