zondag 20 november 1994: 5de Open Nederlands Isshinryu Full Contact Karate toernooi te Emmen (Nederland)

image_pdfimage_print

Op zondag 20 november 1994 hebben Eric Van Vaerenbergh en Franky Geleyns meegevochten op het 5de Open Nederlands Isshinryu Full Contact Karate toernooi te Emmen (Nederland), georganiseerd door Sensei Fred van de Vijver, onder auspiciën van de NIKA.

Het betrof een Europees toernooi met deelnemers uit 9 verschillende landen, waar beide vechters van de Kaji Budokai Do Full Contact Karate club uit Blankenberge succesvol aan deelnamen.

Eric Van Vaerenbergh bereikte via de voorrondes, de finale van het toernooi bij de lichtgewichten (Heren -65kg) en vocht tegen Lünd, de vijfvoudig Europees kampioen Full Contact Karate uit Zweden, het werd een verbeten strijd, waarbij beide vechters het uiterste van zichzelf gaven door op een hoog tempo te clinchen (waarbij Eric zijn nieuwe dogi volledig aan flarden werd gescheurd) met kniestoten, snelle stootcombinaties en snoeiharde low kicks te trappen, tot Eric op het einde van de derde en tevens laatste ronde door middel van een sublieme rechtse hoge cirkelvormige trap (migi mawashi geri jodan) KO ging…Lünd nam de Europese titel, de trofee van de 1ste plaats, een gouden medaille én de trofee van de stijlprijs mee naar huis…en Eric Van Vaerenbergh de trofee van de 2de plaats en een zilveren medaille!

Franky Geleyns bereikte eveneens via de voorrondes de finales van het toernooi bij de zwaargewichten (Heren +85kg) en vocht de finale tegen een kolos van het Zweedse team Jacobson, die maar liefst 2m hoog was en 135kg zuiver gespierd woog. Jacobson maakte perfect gebruik van zijn lengte en gewicht en viel Franky Geleyns constant aan in de clinch met kniestoten in het gezicht…Franky wist de meeste ervan goed te blokken en af te weren maar dit was slechts uitstel van executie…ondanks dat Franky technisch en vooral conditioneel het voordeel had, kwam de kolos uit Zweden opeens goed door met een harde kniestoot in het gezicht van Franky, die prompt een wazari (half punt) tegen kreeg…het gevecht ging verder, zelfs tot op de scheidsrechterstafel, waar beide vechters bijna met hun voeten in de glazen van de jury trapten…maar dan kwam opeens de tweede kniestoot door, waardoor Franky de partij verloor door middel van een ippon (volledig punt). Jacobson nam de Europese titel, de trofee van de 1ste plaats en een gouden medaille mee naar huis…en Franky Geleyns de trofee van de 2de plaats en een zilveren medaille!

De andere leden van het team vochten voor wat ze waard waren, maar sneuvelden jammerlijk genoeg voor de finales: