zaterdag 23 november 2013: Gladiator Amateur M.M.A. Cup te Velbert (Duitsland)

image_pdfimage_print

Zaterdag 23 november 2013 was het team van RONIN M.M.A. Leverkusen op weg naar de Duitse stad Velbert.

4 vechters waren geselecteerd:

  • Pascal Scholtz (M.M.A.)
  • Hagen PreuB (M.M.A.)
  • Tim Petzel (Grappling)
  • Kai Hildebrand (K-1 Kickboxing)

1 coach:

  • Senpai Stephan Van Wichelen

1 verzorger:

  • Gary “The Sheperd” Kono

Pascal Scholtz: domineerde de volledige partij met flitsende stoten en mooi grondwerk en liet zijn tegenstander Anvar Umarov aftikken met een Omoplata op het einde van ronde 3. Dit gebeurde echter net toen de bel weerklonk en Pascal kreeg de overwinning toegewezen op unanieme beslissing.
Tim Petzel: kwam uit tegen een grappler van formaat, kwam tot 3 keer in een straight armbar terecht, maar wist hieruit prachtig te ontsnappen. Bij de laatste ontsnapping counterde Tim met een sublieme triangle choke die hij gelijktijdig combineerde met een Kimura, die tot een onvermijdelijke tap-out leidde.
Kai Hildebrand: vocht een loeiharde K-1 partij over 3 ronden tegen een tegenstander van formaat namelijk Marco Koch, waarbij er van beide kanten heel wat harde stoot- en traptechnieken werden uitgewisseld…de laatste mawashi geri jodan (cirkelvormige trap naar het hoofd) was er net teveel aan voor Kai en hij ging zwaar neer, waarop de scheidsrechter (volledig terecht) de wedstrijd staakte.

https://www.youtube.com/watch?v=j0NZyHEWjLE

Hagen Preub: was de laatste vechter van ons team, die zijn tegenstander Phillip Ribback constant bewerkte met mooi geplaatste kniestoten en die de takedown attempts van zijn tegenstander tot 3 keer toe wist te voorkomen. In de laatste ronde maakte hij echter een kleine fout die hem wat later duur te staan zou komen…tap-out op straight armbar.

Knap werk van het ganse team!!