zaterdag 8 december 2018: Ultimate Contest 4-men M.M.A. tournament te Wevelgem

image_pdfimage_print

Op zaterdag 8 december 2018 nam het RONIN M.M.A. team deel aan het 4-men M.M.A. tournament -77,1kg op het “Ultimate Contest” gala dat georganiseerd werd door Team Bushido te Wevelgem.

De finale van het toernooi werd gevochten tussen Gilles Duflou en Khamzat Fargiev over 3 ronden van telkens 3 minuten. Beide vechters gaven het uiterste van zichzelf, maar in de eerste ronde kaapte de sterk worstelende Khamzat Fargiev de punten weg, ook wist Gilles zich op een heel intelligente manier te bevrijden uit een guilotine choke en plaatste een mooie kniestoot op het hoofd van Khamzat Fargiev.

Tijdens de tweede ronde werd er opnieuw worstelend aangeklampt maar nu kwam Gilles regelmatig door met een mooie kniestoot en enkele goed gerichte stoottechnieken, op een bepaald moment slaagde Gilles er in om een triangle choke aan te zetten met zijn tegenstander wist er net op tijd uit te ontsnappen.

In het begin van de derde ronde raakt Khamzat Fargiev Gilles met een mooie spinning roundhouse back kick, maar een tiental seconden later begint Gilles een zwaar tegenoffensief en raakt zijn tegenstander met enkele loeiharde kniestoten vol in het gezicht, hierdoor vormt zich een gapende wonde in het ooglid waaruit het bloed gutst. Khamzat Fargiev valt half KO tegen het canvas en probeert wanhopig om Gilles in zijn guard te lokken, maar Gilles blijft zijn tegenstander vanuit zijn positie met enkele rake klappen bestoken.

De bel beëindigt deze prachtige finale van het 4-men M.M.A. tournament en Khamzat Fargiev wint verdiend nipt op punten. Respect en felicitaties aan Team Terranova en hun vechter! Ook Gilles kreeg van de VIP lounge een applaus en veel mensen kwamen ons in de kleedkamer vertellen dat dit een supermooie fight was!

In de kleedkamer werd Khamzat Fargiev onwel (hersenschudding) en bleek dat zijn ooglid volledig gescheurd was…hij is met zijn team direct naar het ziekenhuis vertrokken. Wij wensen Khamzat Fargiev dan ook een spoedig herstel toe.

Speciale dank aan:

RONIN M.M.A. vechter Gilles Duflou

verzorger Tom Van Hilderson

Ultimate Contest

Team Bushido (Michael Kongolo & Conchita Herman)

VKBMO

alle aanwezige supporters

 

 

 
 

Reacties zijn gesloten.