zaterdag 17 mei 2014: M.M.A. Cage Event te Charleroi

image_pdfimage_print

Afgelopen zaterdag vochten RONIN M.M.A. vechters Diego Afonso Verde en Hedy Afoutni een M.M.A. wedstrijd te Charleroi.

Diego Afonso Verde kreeg eerst het slechte nieuws te verwerken dat zijn tegenstander niet was komen opdagen, maar kreeg uiteindelijk toch nog een andere tegenstander voorgeschoteld, die dan 4kg zwaarder en 195cm groot bleek te zijn…na een goed onderling gesprek tussen beide teams en de organisatie werd besloten de wedstrijd aan te nemen.

Diego viel direct aan, om het verschil in armlengte zoveel mogelijk te beperken en ging meteen voor een single leg shoot, zijn tegenstander Valentin Counet nam Diego echter direct op van de grond en slamde hem keihard tegen de M.M.A. ring en het canvas aan, knappe takedown!

Diego viel echter meteen aan met een straight armbar, waaruit de tegenstander met slechts heel veel moeite wist te ontsnappen, er volgden meteen een hele mooie binnenwaartse low kick van Diego en enkele rake stoten die goed doorkwamen….het bleek dat Diego fysiek veel beter presteerde en de tegenstander was binnen de minuut van de tweede ronde volledig opgebrand, vooral dankzij het onophoudelijk bestoken van het lichaam en het hoofd van de tegenstander en verschillende energievretende submissie pogingen van Diego.

In de laatste minuut van de tweede ronde, wist Diego zijn tegenstander in een guillotine choke te steken, die zo diep inzat dat de tegenstander reeds moest tappen nog voor hij de grond raakte.

Knappe wedstrijd van Diego Afonso Verde die deze overwinning eervol wenst op te dragen aan zijn vader die terminaal ziek is!

Het was dan de beurt aan Hedy Afoutni, die zijn debuut maakte in de Novice Plus klasse…

Hedy begon de eerste ronde aftastend naar mogelijk dekkingsfouten van zijn tegenstander Mohammed Afkir en hij vond die ook binnen de eerste minuut door een schitterende rechtse swing te plaatsen op de kin van zijn tegenstander, die onmiddellijk zwaar aangeslagen naar de grond vloog en zich daarbij vastklampte aan de benen van Hedy Afoutni, die hij vakkundig naar de grond bracht en in een triangle choke stak…

Hedy weerde zich echter als een duivel in een wijwatervat en wist op een knappe manier te ontsnappen uit de triangle choke, maar moest enkele ogenblikken later toch tappen op een straight armbar…verdiende overwinning van zijn tegenstander en toch een mooi debuut van Hedy, die op enkele millimeters na, de wedstrijd had kunnen beslissen met een zware KO…

Respect voor beide vechters die hard van zich af hebben gebeten en de moed hadden om toch maar in de M.M.A. ring te durven stappen!

Speciale dank aan:

  • Senpai Renis Kazaferi (hulpcoach)
  • Aaron Rys (verzorger)
  • Patrick Ghion (autobestuurder)
  • Alle supporters

Reacties zijn gesloten.