zaterdag 27 oktober 2018: Boksgala “Blast from the Past” te Brugge

image_pdfimage_print

Op zaterdag 27 oktober 2018 nam het RONIN M.M.A. team deel aan het Brugse boksgala “Blast from the Past” dat doorging in de Studio Hall te Sint-Kruis.

Het evenement bevatte 6 Amateur kampen en 2 Elite kampen.

RONIN M.M.A. vechter van dienst was Robin Barbiaux, vergezeld door verzorger Jordy Teetaert en coach Eric Van Vaerenbergh.

Robin Barbiaux moest een Elite-Amateur partij vechten tegen Gaetano Da Silva (BC Brugge) in de gewichtsklasse -80kg verdeeld over 3 ronden van 3 minuten.

Robin vocht een uitstekende partij en domineerde duidelijk de volledige wedstrijd maar werd omwille tot nog toe onbekende redenen uitgeroepen tot verliezer van de partij…zelfs na het bestuderen van de videobeelden in slow-motion en het tellen van de stoten die effectief geraakt hebben, kon er op geen enkele manier een logische verklaring gegeven worden voor het aangerekende verlies…echt een heel jammerlijke zaak…

Voor de talrijke supporters die meegekomen waren en veel aanwezigen in de zaal een zware teleurstelling na het zien van een gewonnen wedstrijd…zij lieten dan ook duidelijk hun ongenoegen horen en zien!

Bepaalde juryleden knikten bevestigend “nee” dit benadrukkend met een van een links naar rechts bewegende wijsvinger richting onze hoek…

Sommige coaches van andere clubs spraken over “een echte schande” en “overduidelijk bestolen geweest”…

Dergelijke situaties kunnen niet door de beugel en zijn nefast voor de Belgische bokssport…er werd dan ook besloten een officiële klacht in te dienen. Met andere woorden dit verhaal krijgt nog een staartje!

Het wordt tijd dat dergelijke praktijken uit de bokssport (en alle andere sporten) verwijderd worden, want ze leiden alleen maar tot het verliezen van boksatleten die zich elke dag opnieuw inzetten om de sport op de juiste manier te beoefenen.