zaterdag 23 maart 2013: Cage Fight Night 15 te Bielefeld (Duitsland)

image_pdfimage_print

Op zaterdag 23 maart 2013 vocht RONIN M.M.A. Leverkusen vechter Steve Gödde zijn eerste C klasse partij in de kooi, op het befaamde Cage Fight Night 15 gala, dat plaats vond in het Duitse Bielefeld.

Steve kreeg een tegenstander uit het team van X Fight Detmold toegewezen en het werd een keiharde partij, waarbij beide vechters tot het uiterste gingen.

In de eerste ronde plaatste Magomed Dalmev opeens twee opeenvolgende kniestoten in het gezicht van Steve, die normaal gezien tot onmiddellijke diskwalificatie moesten leiden (in C klasse gevechten zijn kniestoten in het gezicht niet toegelaten)…dit gebeurde echter niet.

Toen Senpai Stephan dit duidelijk aantoonde, greep, tot ieders verbazing, de scheidsrechter Steve Gödde bij de keel en duwde hem tegen de kooiwand aan en begon hem uit te schelden, terwijl het net Steve was die de illegale kniestoten in het gelaat in ontvangst had mogen nemen…onbegrip alom en een luid boe geroep vanuit het publiek.

In de tweede ronde komt Steve goed door met enkele raken stoten en trappen, tot hij op een bepaald moment zijn tegenstander raakt met een harde stoot waardoor die door zijn benen zakt, zijn mondstuk uitspuwt en nee knikkend naar de grond staart…wedstrijd gewonnen denk je dan…maar tot ieders nog grotere verbazing raapt de scheidsrechter het mondstuk op, spoelt het uit bij de coach van X-Fight Detmold en plaatst het terug in de mond van Magomed Dalmev…maar dat is nog niet alles…de scheidsrechter veegt het bloed van zijn gezicht en trekt hem onder zijn oksels terug recht en…laat de kamp gewoon verder gaan!

In de daaropvolgende minuten wordt het nog slechter…Steve deelt wederom enkele raken stoten en trappen uit, die zijn tegenstander telkens zwaar op de grond doen terecht komen, maar de scheidsrechter laat de wedstrijd gewoon verder gaan…totaal onverantwoord is dit…Magomed Dalmev wilt zelfs niet meer rechtstaan en toch gaat de wedstrijd gewoon verder…Steve probeert de scheidsrechter duidelijk te maken dat dit te gevaarlijk wordt voor zijn tegenstander maar die wilt van geen stoppen weten.

De tegenstander probeert wanhopig aan Steve zijn benen te blijven kleven en wanneer Steve tijdens een legshoot een mooie sprawl maakt en in de lucht twee mooie stoten plaatst, besluit de scheidsrechter opeens om Steve te diskwalificeren wegens het stoten tijdens een sprawl, terwijl beide vechters nog niet op de grond waren terecht gekomen!

Een ware schande!

Alsof dit nog niet genoeg was, begon Magomed Dalmev dan nog heel onsportief verwijten naar zijn tegenstander en het publiek te smijten, vergezeld van de nodige obscene gebaren…zelfs zijn eigen coach was heel boos op de vechter…

Senpai Stephan Van Wichelen reageerde onmiddellijk en diende prompt een officiële schriftelijke klacht in bij het CFN bestuur en dit vergezeld van het nodige bewijsmateriaal (alles was perfect op film te zien).

Het CFN bestuur liet ons deze ochtend al weten dat de tegenstander van Steve Gödde nooit meer mag vechten op een CFN of een OC evenement en dat hij levenslang geschorst wordt omwille van zijn schandalige houding in de kooi naar zijn tegenstander en het publiek toe.

Op basis van voldoende bewijzen op beeldmateriaal en door de getuigenis van twee juryleden wordt de eerdere beslissing omgezet naar een TKO win door Steve Gödde…