zaterdag 2 december 2006: Open Deens Kyokushin Budokai All-Round Fighting toernooi te Frederiksberg (Denemarken)

image_pdfimage_print

Het toernooi, dat doorging in de Deense stad Frederickberg, bestond uit verschillende disciplines gaande van Kyokushin (full contact karate), Kyokushin Budokai (All-Round Fighting of M.M.A.) tot K1 Kickboxing (light or full contact).
Bert Van Geystelen vocht zijn Kyokushin Budokai All-Round Fighting partij tegen een berucht Deense Jiu Jitsuka genaamd Niels Christensen, die later tijdens de prijsuitreiking de trofee voor beste techniek in ontvangst zou mogen nemen.
Diezelfde Niels opende de wedstrijd met enkele mooie Judoworpen en vegen maar kon tegen de goed uitkijkende Bert op de grond niets afwerken, op een bepaald moment kwam hij terecht in Bert zijn guard maar toen hij daar rechtstaand probeerde uit te geraken, strikte Bert hem in een mooie voetklem (footlock), waarmee hij Niels Christensen ogenblikkelijk deed afkloppen.
Toen Bert in de finale stond kreeg hij de ervaren kickbokser Daniel Lauresen voor zich, die dadelijk zijn wedstrijd opende met enkele mooie traptechnieken en stoten naar het hoofd maar reeds na een dertigtal seconden wist Bert hem naar de grond te brengen, waar hij hem deed afkloppen met een bloedwurging (rear naked choke).
Terechte winnaar van zijn poule Bert Van Geystelen.
Natapun Kaewya vocht in dezelfde poule als Stephan Van Wichelen, waar hij in geplaatst werd door slechts één kilo overgewicht…
Desondanks alles, kwam Natapun uit tegen Perry van IBK Nederland, die door een tekort van tegenstanders in zijn hogere gewichtsklasse, bij de poule van Natapun en Stephan was terechtgekomen.
Perry leverde een bikkelharde strijd met Natapun, waarbij veel snoeiharde trappen en stoten werden uitgewisseld door beide heren, die het beste van hunzelf lieten zien, wat zeker erg gewaardeerd werd door het Deense publiek.
Na verlenging vatten de heren de strijd terug aan, tot Natapun opeens uithaalde met een schitterende tobi ushiro mawashi geri (gesprongen achterwaartse cirkelende trap naar het hoofd), die Perry vol op de kaak trof en die hem deed wankelen, wat leidde tot een wazari voor Natapun, die zo zijn wedstrijd won tegen de moedige Perry.
Toen was het de beurt aan Stephan, die uitkwam tegen een zwarte gordel uit Rostock, namelijk Andre Biemann, die direct onder zware druk werd gezet door Stephan met zware mawashi geri gedan en uchi mawashi geri gedan (buitenwaartse en binnenwaartse low kicks)…Andre probeerde Stephan nog te verrassen met een domawashi geri of somuso geri (neerwaartse hieltrap door salto), die te licht raakte, waarop Stehan hem onmiddelijk naar het canvas stuurde met een explosieve tobi ushiro geri (gesprongen achterwaartse levertrap) die Andre in elkaar deed krimpen van de pijn.
Hierna kwam Stephan uit tegen een erg onsportieve Duitser uit Saksen, een zekere Christian Seiler, die bijna direct door zijn been zakte toen Stephan hem een loeier van een mawashi geri gedan ( buitenwaartse low kick) op zijn been trapte…Stephan bleef de druk opvoeren en trapte Christian met een schitterende uchi mawashi geri gedan (binnenwaartse low kick) naar de tatami, waarop wij dachten dat de finale bereikt was, maar de heer Seiler veinsde dat het een trap in het kruis betrof en Stephan kreeg in plaats van zijn verdiende Ippon (vol punt of knock down) een Genten (zwaar strafpunt) toegewezen, waarna de strijd weer werd hervat en nog erger uitdraaide voor Stephan, want nu trapte de Saks zijn mawashi geri jodan (cirkelende trap naar het hoofd) op Stephan zijn hoofd terwijl die reeds een paar meter buiten de tatami stond, waardoor Stephan tussen het publiek terecht kwam met name op onze cameraman van het moment Bert!
Tot overmaat van ramp bleek de Saks zijn teennagels niet geknipt te hebben, waardoor Stephan een opengereten wenkbrauw opliep, waardoor het bloed in zijn oog liep en hem alle zicht ontnam…de jury overwoog nog om de Saks te diskwalificeren maar toen bleek dat Stephan zo niet meer kon verder vechten, werd de Saks doorgewezen naar de finales waar hij later op natapun zou stuiten.
Christian Seiler bleek nog onsportiever te zijn dan we dachten…want tijdens het opwarmen van Natapun kregen we de binnenkant van de Saks zijn dijbeen te zien, die helemaal blauw gekleurd was door Stephan zijn binnenwaartse lowkick, die dus wel degelijk géén trap in het kruis was zoals de Saks had geveinsd in de halve finales!
Als toemaatje deed de Saks er nog een schepje bovenop, door als Natapun sportief zijn hand uitstak om de finale aan te vangen, hij die hand aantikte en direct loeihard een mae geri (voorwaartse trap) natrapte, dit tot zeer groot ongenoegen van het publiek, de jury én zijn eigen coach!
Dit was voor Natapun reden genoeg om het licht volledig op groen te zetten en hij verbaasde het publiek door zijn schiterende combinaties in zowel trappen als stoten, tot hij op een bepaald moment een wervelende alles vernietigende ushiro geri gedan (lage achterwaartse gesprongen trap naar het dijbeen) plaatste die Christian Sleiter, resoluut door zijn benen deed zakken…maar de onsportieve houding van deze Saks liep de spuigaten uit…hij veinsde deze keer dat Natapun zijn traptechiek op zijn kniegewricht had getrapt in plaats van in zijn dijbeen!
Onder luid boe geroep werd de jury bijeengeroepen, waarna tot ieders verbazing werd beslist dat de Saks de winnaar was en dat Natapun gediskwalificeerd werd door het uitvoeren van een niet toegestane traptechniek, waardoor de tranen in Natapun zijn ogen sprongen, die dit toch helemaal niet verdiende na zijn Andy Hug-achtige Knock Down…
Het publiek ging uit de bol en liet luid en duidelijk zijn ongezouten mening horen, tot er opeens een persoon naar de hoofdjury kwam gelopen met een camera, waarop de beelden van het fel betwiste gevecht waren te zien… en wat bleek?
Natapun had de Saks geraakt op de bovenkant van het dijbeen, zelfs niet eens in de buurt van Christian Sleiter’s kniegewricht!
Hierdoor herriep de jury haar beslissing en werd er aan de hand van video-opnamen een nieuwe en deze keer terechtte beslissing genomen, namelijk dat Natapun de enige en echte winnaar was…
Verschillende mensen kwamen nadien bij ons om Natapun en mij hun steun te betuigen, mensen zoals Hanshi Bernard Creton, Shihan Tom Madsen, Shihan Ralph Fahrun, die vertelden dat de Saks nadien in de kleedkamer nog een oorveeg van zijn waarschijnlijk erg ontgoochelde coach kreeg, omdat, toen hij zijn broek uitdeed, er een grote buil te zien was op het midden van zijn dijbeen!
Boontje komt om zijn loontje!
Toch een mooi resultaat van het RONIN M.M.A. team van de IBK België, dat naar huis toe kwam met de volgende resultaten uit Denemarken:

  • Natapun Kaewya 1ste plaats Kyokushin Full Contact karate Heren +80kg (kampioen van Denemarken)
  • Bert Van Geystelen 1ste plaats Kyokushin Budokai All-Round Fighting Heren -80kg (kampioen van Denemarken)
  • Stephan Van Wichelen 3de plaats Kyokushin Full Contact karate Heren +80kg

Reacties zijn gesloten.