woensdag 18 september 2013: Sensei Mario D’Hoker behaald Godan 5de Dan zwarte gordel Kyokushin Budokai All-Round Fighting te Blankenberge

Op woensdag 18 september 2013 werd Sensei Mario D’Hoker door Hanshi Eric Van Vaerenbergh officieel benoemd tot Godan 5de Dan zwarte gordel Kyokushin Budokai All-Round Fighting en kreeg hij het daarbijbehorende certificaat, daterende van 26 augustus 2013, dat ondertekent werd door Kaicho Jon Bluming en Sensei Kenji Kurosaki, overhandigd uit de handen van Hanshi Eric Van Vaerenbergh, de Dai Shihan van de IBK België.

Sensei Mario behaalde zijn Yondan 4de Dan zwarte gordel Kyokushin Budokai All-Round Fighting op 15 juni 2008 en nam sinds die periode deel aan verschillende stages en kampioenschappen, waaronder een IBK World Cup, waar hij een verdienstelijke 3de plaats behaalde op 50 jarige leeftijd!!

Gefeliciteerd Sensei Mario!

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

 




woensdag 18 september 2013: Kyokushin Budokai All-Round Fighting stage met Sensei Mario D’Hoker te Blankenberge

Op woensdag 18 september 2013 was het eindelijk zover, Sensei Mario D’Hoker kwam naar de RONIN M.M.A. dojo te Blankenberge om er een Kyokushin Budokai All-Round Fighting stage te geven.

De stage hield alle vormen van het Kyokushin Budokai All-Round Fighting in, waaronder staand, naar de grond brengend en grondwerk.

Een dertigtal Budoka kwam opdagen naar deze leerrijke stage, waaronder ook enkele zwarte gordels zoals Senpai Koen, Senpai Ben, Senpai Dimitri en Senpai Ken, die elk op hun beurt hun “krijgskunst” steentje bijdroegen tot het volbrengen van een succesvolle stage voor Sensei Mario D’Hoker.

Sensei Mario toonde enkele mooie Kyokushin karate technieken, die hij meesterlijk wist te mengen tot een vloeiende combinatie van allerlei stoot- en traptechnieken.

Op het einde van de stage werd Sensei Mario D’Hoker door Hanshi Eric Van Vaerenbergh officieel benoemd tot Godan 5de Dan zwarte gordel Kyokushin Budokai All-Round Fighting en kreeg hij het daarbijbehorende certificaat, dat ondertekent werd door Kaicho Jon Bluming en Sensei Kenji Kurosaki, overhandigd uit de handen van Hanshi Eric Van Vaerenbergh, de Dai Shihan van de IBK België.

Sensei Mario behaalde zijn Yondan 4de Dan zwarte gordel Kyokushin Budokai All-Round Fighting op 15 juni 2008 en nam sinds die periode deel aan verschillende stages en kampioenschappen, waaronder een IBK World Cup, waar hij een verdienstelijke 3de plaats behaalde op 50 jarige leeftijd!!

Speciale dank aan iedereen die kwam opdagen, zowel de Kyu als de Dan graden!

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

 




donderdag 12 september 2013: Muaythai stage met Valon Basha te Laken

Gisteren trainden de gevorderde Khan graden meer dan 2 uren bij het befaamde Phenix Valon Team te Laken, onder het toeziende oog van Hanshi Eric Van Vaerenbergh.

De school is een top Muaythai school, in de professionele handen van ex- K1 Max en Superleague vechter Valon Basha.

Onze gevorderde Khan graden werden geadviseerd door enkele A klasse vechters en kregen op het einde van de les nog persoonlijk advies inzake clinchen van Valon Basha zelf!

Deelnemers:

  • Tom Vanhilderson
  • Diego Afonso Verde
  • Chris Coppens
  • Nikolaas De Ceurt

 




vrijdag 6 september 2013: nieuwe A klasse M.M.A. vechter bij RONIN M.M.A. Leverkusen

Sinds eergisteren traint A klasse M.M.A. vechter Gary “The Shepherd” Kono bij RONIN M.M.A. Leverkusen.

Hij traint er dagelijks meerdere keren per dag zijn stand-up fighting (Muaythai, Kickboxing & Boxing) en zijn groundfighting (Behring Brazilian Jiu Jitsu & Luta Livre) met Senpai Stephan Van wichelen en Senpei Salvatore Barbagallo.

Gary “The Shepherd” Kono vocht onder andere in Cage Warriors

#gallery-4 { margin: auto; } #gallery-4 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-4 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-4 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




dinsdag 3 september 2013: RONIN M.M.A. Duitsland start met Krav Maga Liven lessen

Sinds dinsdag 3 september 2013 gaan in de dojo’s van RONIN M.M.A. Leverkusen en RONIN M.M.A. Mönchengladbach op regelmatige tijdstippen lessen in Krav Maga Liven door.

De lessen worden kwalitatief en deskundig verzorgd door Senpai Stephan Van Wichelen en Senpai Michael Mentsches die beiden over een Nidan 2de Dan zwarte gordel Krav Maga Liven beschikken.

Reeds bij de eerste lessen kwamen al een twintigtal deelnemers opdagen!

Wat is Krav Maga Liven?

De stijl van Kancho Raffi Liven (uitspraak kraf magá; Hebreeuws: קרב מגע, contactgevecht) is een verdedigingskunst, die zijn oorsprong heeft in Israel.

De oprichter van de beweging is Imrich Sde-Or (IMI Lichtenfeld), kortweg Imi genoemd.

Imi werd al jong geconfronteerd met antisemitisme en geweld dat daarmee gepaard ging. Hij beoefende al op jonge leeftijd krachtsporten zoals gewichtheffen en worstelen, en werd in het laatste zelfs kampioen. Imi wist per schip te ontkomen aan de op hand zijnde nazi-overheersing, en emigreerde naar het Britse mandaatgebied Palestina. Vanaf 1944 onderwees Imi mensen van de Hagana en Palmach in de zaken waarin hij vaardig was, zoals worstelen, zwemmen. In 1948, toen de staat Israel werd gesticht, werd hij hoofdinstructeur voor Krav Maga aan het instituut voor fysieke training van het Israelische defensieleger. Later werd de zelfverdedigingskunst meer afgestemd op burgers. In latere jaren kreeg Krav Maga steeds meer een internationaal karakter, met scholen in diverse landen, waaronder Nederland en België. In Nederland is het in toenemende mate een onderdeel aan het worden van de opleiding tot politieagenten en militairen (net als in veel andere landen overgens).

Kenmerkend voor Krav Maga is dat training vaak plaatsvindt met zeer uiteenlopende realistische situaties, zoals een ontvoeringssituatie, gevaar ’s nachts, aanvallen op een belangrijk persoon, aanvallen met een vuurwapen of mes, enzovoorts. Verder wordt vaak op verschillende locaties getraind, dit in tegenstelling tot veel budo’s die een vaste dojo hebben. Waar zelfverdedigingsvormen als aikido en jiujitsu zeer subtiele technieken kennen, die de meeste mensen pas in echte gevechtssituaties effectief kunnen toepassen als zij ze jarenlang hebben geoefend, en het wushu zeer veel sierlijke vormen kent, beperkt het Krav Maga zich grotendeels tot technieken die hoe dan ook snel effect hebben. Dit komt voornamelijk omdat deze manier van krijgskunst niet of veel minder is beladen met zaken als “eer” alsmede het feit dat het Krav Maga een relatief jonge vorm van zelfverdediging betreft, alsmede het feit dat deze vorm van zelfverdediging is ontstaan in een periode waar andere vormen van geweld en wapengebruik ontstonden.

Het Krav Maga kent dan ook geen kata en is een geschikte methode voor zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden om in relatief korte tijd te leren om te gaan met (levens-)bedreigende situaties, zoals bedreigingen met mes of vuurwapen. Zoals iedere realistische vorm van zelfverdediging is het krav maga niet aan regels gebonden, buiten de regels van de wet. Trappen en stoten naar het kruis zijn toegestaan, evenals ellebogen naar het hoofd en het prikken van vingers in ogen of tegen de keel. Het is dan ook geen sport maar een zelfverdedigingssysteem. De beoefenaar van het Krav Maga zal dan ook indien mogelijk conflictsituaties proberen te vermijden, maar in het geval van een daadwerkelijke conflictsituatie, alles doen om te overwinnen.