zondag 31 maart 2013: BJJ stage voor zwarte gordels met Grande Mestre Flavio Behring te Grimbergen

Op zondag 31 maart 2013 nam Hanshi Eric deel aan een speciale BJJ stage te Grimbergen, die enkel voorzien was voor zwarte gordels Behring Jiu Jitsu.

Grande Mestre Flavio Behring doceerde de stage en er werd nadien ook een Behring Jiu Jitsu meeting voor alle aanwezige zwarte gordels gehouden, waarbij vooral de nadruk werd gelegd op het blijven behouden van de kwaliteit van de Behring Jiu Jitsu docenten in België door middel van goed georganiseerde stages en seminars onder auspiciën van de BJJB.

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




woensdag 27 maart 2013: BJJ stage met Grande Mestre Flavio Behring te Blankenberge

Op woensdagavond 27 maart 2013 had RONIN M.M.A. de grote eer om Grande Mestre Flavio Behring te mogen ontvangen in de Honbu te Blankenberge.

Het werd een ware vertoning van wereldklasse en dit vertrekkende vanuit de side position.

Het betrof een oefening die steeds meer en meer uitgebreid werd met details die enkel kunnen verklaard worden door iemand die reeds 65 jaar dagelijks BJJ beoefent.

Menig BJJ beoefenaars stonden dan ook vol verbazing te kijken naar de perfectionistische vertoning die de Grootmeester met grote klasse demonstreerde…

Na de stage werd er nog meer dan een uur vol enthousiasme gerold en geworpen, waarvoor onze speciale dank aan Senpai Atom en Senpai Stephan.

Als beloning omwille van hun inzet gedurende het afgelopen jaar werden volgende personen gegradueerd naar een volgende streep op hun gordel:

  • Senpai Stephan Van Wichelen: blauwe gordel met vier witte strepen
  • Senpai Atom Martirosyan: blauwe gordel met een witte streep
  • Franck Nolot: blauwe gordel met twee witte strepen

Felicitaties vanwege het ganse RONIN M.M.A. team aan de gegradueerden!

Speciale dank aan alle deelnemers!

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




zaterdag 23 maart 2013: Cage Fight Night 15 te Bielefeld (Duitsland)

Op zaterdag 23 maart 2013 vocht RONIN M.M.A. Leverkusen vechter Steve Gödde zijn eerste C klasse partij in de kooi, op het befaamde Cage Fight Night 15 gala, dat plaats vond in het Duitse Bielefeld.

Steve kreeg een tegenstander uit het team van X Fight Detmold toegewezen en het werd een keiharde partij, waarbij beide vechters tot het uiterste gingen.

In de eerste ronde plaatste Magomed Dalmev opeens twee opeenvolgende kniestoten in het gezicht van Steve, die normaal gezien tot onmiddellijke diskwalificatie moesten leiden (in C klasse gevechten zijn kniestoten in het gezicht niet toegelaten)…dit gebeurde echter niet.

Toen Senpai Stephan dit duidelijk aantoonde, greep, tot ieders verbazing, de scheidsrechter Steve Gödde bij de keel en duwde hem tegen de kooiwand aan en begon hem uit te schelden, terwijl het net Steve was die de illegale kniestoten in het gelaat in ontvangst had mogen nemen…onbegrip alom en een luid boe geroep vanuit het publiek.

In de tweede ronde komt Steve goed door met enkele raken stoten en trappen, tot hij op een bepaald moment zijn tegenstander raakt met een harde stoot waardoor die door zijn benen zakt, zijn mondstuk uitspuwt en nee knikkend naar de grond staart…wedstrijd gewonnen denk je dan…maar tot ieders nog grotere verbazing raapt de scheidsrechter het mondstuk op, spoelt het uit bij de coach van X-Fight Detmold en plaatst het terug in de mond van Magomed Dalmev…maar dat is nog niet alles…de scheidsrechter veegt het bloed van zijn gezicht en trekt hem onder zijn oksels terug recht en…laat de kamp gewoon verder gaan!

In de daaropvolgende minuten wordt het nog slechter…Steve deelt wederom enkele raken stoten en trappen uit, die zijn tegenstander telkens zwaar op de grond doen terecht komen, maar de scheidsrechter laat de wedstrijd gewoon verder gaan…totaal onverantwoord is dit…Magomed Dalmev wilt zelfs niet meer rechtstaan en toch gaat de wedstrijd gewoon verder…Steve probeert de scheidsrechter duidelijk te maken dat dit te gevaarlijk wordt voor zijn tegenstander maar die wilt van geen stoppen weten.

De tegenstander probeert wanhopig aan Steve zijn benen te blijven kleven en wanneer Steve tijdens een legshoot een mooie sprawl maakt en in de lucht twee mooie stoten plaatst, besluit de scheidsrechter opeens om Steve te diskwalificeren wegens het stoten tijdens een sprawl, terwijl beide vechters nog niet op de grond waren terecht gekomen!

Een ware schande!

Alsof dit nog niet genoeg was, begon Magomed Dalmev dan nog heel onsportief verwijten naar zijn tegenstander en het publiek te smijten, vergezeld van de nodige obscene gebaren…zelfs zijn eigen coach was heel boos op de vechter…

Senpai Stephan Van Wichelen reageerde onmiddellijk en diende prompt een officiële schriftelijke klacht in bij het CFN bestuur en dit vergezeld van het nodige bewijsmateriaal (alles was perfect op film te zien).

Het CFN bestuur liet ons deze ochtend al weten dat de tegenstander van Steve Gödde nooit meer mag vechten op een CFN of een OC evenement en dat hij levenslang geschorst wordt omwille van zijn schandalige houding in de kooi naar zijn tegenstander en het publiek toe.

Op basis van voldoende bewijzen op beeldmateriaal en door de getuigenis van twee juryleden wordt de eerdere beslissing omgezet naar een TKO win door Steve Gödde…

#gallery-3 { margin: auto; } #gallery-3 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-3 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-3 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




zaterdag 2 maart 2013: X Fight Grappling Cup te Minden (Duitsland)

Op zaterdag 2 maart 2013 heeft het RONIN M.M.A. LEVERKUSEN team deel genomen aan de X Fight Grappling Cup in het Duitse MInden.

Het team kon met opgeheven hoofd huiswaarts keren, want het won niet minder dan 7 gouden medailles en een schitterende 3de plaats in de team rankings!

Felicitaties aan het ganse team en hun coach Senpai Stephan Van Wichelen en hulpcoach Dominik Schlier!

Resultaten volwassenen:

  • David Kendzia wins versus Daniel Martens
  • Steve Gödde wins versus Manuel Domogalla
  • Steve Gödde wins versus Davide Cuppari
  • Steve Gödde wins versus Billoconda Abu Zaghla
  • Dominik Schlier wins versus Martin Kozlowski
  • Sven MeBingfeld wins versus Alexander Eck
  • Florian Röder wins versus Malte Kümmel