zondag 30 augustus 2009: reclamespot Accent Jobs for People te Zeebrugge

Het betrof hier een tv-reclamespot voor Accent Jobs for People, waarbij het volledige management van Accent wou aantonen dat de mensen die voor Accent werken bereid zijn te “vechten” om een job te vinden voor jou. 5 topmanagers trainden elk 10 lessen bij een trainer naar voorkeur. Shihan Eric kreeg topmanager Philip Cracco (ceo) toegewezen als zijn pupil. Philip bleek een uitmuntende en gedreven leerling te zijn en haalde dan ook alles uit de kast om op de “dag van de waarheid” uit te blinken. Elke topmanager moest aantreden tegen ex-wereldkampioen zwaargewicht Rashid “razorblade” Bahri (trainer Golden Gloves Gent) en dit gedurende 5 ronden. Alhoewel de wereldkampioen zich vanzelfsprekend wat inhield, kwamen zijn wel gerichte stoten soms zwaar door, vooral dan de bodyshots die menig topmanagers hun adem de ether instuurde! Niet te vergeten ook dat er soms een flink gewichtsverschil meetelde en dat 10 lessen nooit een gelijkwaardige wedstrijd kunnen opleveren. Hoe dan ook…Philip blonk uit in zijn allereerste bokswedstrijd en toonde mooie bokstechnieken, een goede dekking en een niet te versmaden gevechtsgeest!

https://www.youtube.com/watch?v=7N1ZePlZ90w




zaterdag 29 augustus 2009: Memorial Sensei Mark Anthony te Brussel

Afgelopen zaterdag vertrok Shihan Eric met Senpai Koen Smets naar Brussel, om er deel te nemen aan de Memorial Sensei Mark Anthony, een vroegere Kyokushin Full Contact Karate teamgenoot, die heel wat overwinningen op zijn palmares had staan. 13 jaren geleden overleed Sensei Mark Anthony ten gevolge van een verkeersongeval, tijdens een reis in Ibiza. 6 Kyokushin Full Contact Karate hogere banden kwamen zaterdag terug bijeen om als eerbetoon een training te houden, er werd getraind op combinaties van stoot- en traptechnieken en het laatste half uur werd er intensief gespard. Na de training werd een heel emotioneel eerbetoon gehouden met een speech door Johan, waarbij menig van ons een traantje moest laten…De tranen van de moeder en de familie waren zo ontroerend en aangrijpend…haar woorden over het feit dat we haar zoon nooit vergeten zijn, zo oprecht en gemeend…wanneer hoofden neerbuigen, tranen rollen, ademhalingen verstokken bij het nadenken over een bepaalde persoon…is die dan daadwerkelijk ooit gestorven?

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 50%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




vrijdag 28 augustus 2009: Night of the Raging Bulls te Düsseldorf (Duitsland)

Afgelopen vrijdag 28 augustus 2009 leverden 2 jongens, genaamd Alex en Fabio, getraind door RONIN M.M.A. LEVERKUSEN, een puik resultaat in de boksring te Düsseldorf. Het was voor beide heren de allereerste maal dat ze in de boksring zouden treden en hetzelfde telde voor hun tegenstander. Bedoeling van dit evenement was om in een tijdspanne van 8 weken, 2 personen die niks kennen van boksen op te trainen en ze een beginnelingen partij te laten draaien tegen een gelijkaardige tegenstander. Een soort strijd tussen 2 prominenten dus, die 8 weken voorbereiding genoten in een bepaalde gevechtssportschool, in dit geval dus RONIN M.M.A. LEVERKUSEN.

De media was volop aanwezig met de nodige televisiecamera’s en een wervelende show van klank en lichtspel. Alex trad als eerste aan en de partij ging mooi en gelijk op, tot hij in de derde ronde zijn tegenstander zwaar raakte en deze 8 tellen kreeg aangesmeerd. Het kostte Alex zijn tegenstander heel wat moeite om deze partij te kunnen uitvechten, wat hem ook lukte…maar Alex won toch zijn bokspartij op een unanieme beslissing!

Dan was het de beurt aan Fabio, die hongerig de partij aanvatte. Bij het begin van ronde 1 bestookte hij zijn tegenstander met zware series vuiststoten, die hem zwaar aansloegen. Bij de aanvang van ronde 2 werd de druk te groot en een KO duidde Fabio als de ontegensprekelijke winnaar aan! Puik werk van RONIN M.M.A. LEVERKUSEN en Senpai Stephan Van Wichelen.

#gallery-3 { margin: auto; } #gallery-3 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-3 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-3 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




maandag 24 augustus 2009: BJJ & Grappling seminar met Senpai Koen Smets te Blankenberge

Van maandag 24 augustus 2009 – vrijdag 28 augustus 2009 kreeg RONIN M.M.A. Blankenberge het bezoek van Senpai Koen Smets (Black Belt Behring Braziliaanse Jiu Jitsu), die de ganse week de BJJ lessen verzorgde. Er werd veel getraind op de basics, sweeps, arm-bars, chokes, enz. Tijdens de lessen werd er zowel de BJJ versie als de M.M.A. versie van de technieken getoond. Op het einde van de les werd er telkens een half uur gerold, waarbij Lodewijk Wallijn en Jimmy Schmidt werden gefeliciteerd voor hun duidelijke verbetering! Hard werken en blijven herhalen tot je er bij neervalt is de algemene boodschap… Speciale dank aan Senpai Koen Smets om de ganse week de BJJ & Grappling lessen te verzorgen!

#gallery-4 { margin: auto; } #gallery-4 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-4 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-4 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




zaterdag 22 augustus 2009: Muaythai & Kickboxing gala te Winterberg (Duitsland)

Gisteren vertrok Senpai Stephan Van Wichelen met Emrah Cengizhan naar een Muaythai & Kickboxing gala in het Duitse Winterberg. Ze reden meer dan 160 km om deel te nemen aan dit gala. Het betrof hier een Muaythai C klasse partij zonder scheenbescherming of helm. Wat de overwinning zoveel mooier maakt is dat Senpai Stephan en Emrah maar 4 dagen op voorhand wisten dat Emrah moest vechten (het betrof hier een invalpartij). Schitterende overwinning van Emrah Cengizhan tegen Resat Otztürk en dank aan Senpai Stephan om hem in de hoek bij te staan!

#gallery-5 { margin: auto; } #gallery-5 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-5 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-5 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

 




dinsdag 18 augustus 2009: afscheid van een vriend…

Deze namiddag werd Shihan Eric Van Vaerenbergh gecontacteerd door Senpei Guy De Roo, die hem persoonlijk vertelde dat zijn vader Luc De Roo tijdens de middag in zijn slaap gestorven was…Luc De Roo en Shihan Eric waren al jaren bevriend met elkaar en hadden gedurende al die jaren een ware familiale vriendschapsband gesmeed. Senpai Lynn Peene groeide samen op in dezelfde straat als zijn drie zonen Kris, Kurt en Guy De Roo. Shihan Eric’s jongste broer Hans was Luc’s beste vriend…Luc was één van die weinige mensen die wist wat het betekende om een woord te geven en te houden…een ruwe bolster met een blanke pit…een werkpaard pur sang…een vader die het uiterste van zichzelf gaf om zijn vrouw en drie kinderen een solide toekomst te bieden…jammer genoeg besliste een kwaadaardige hersentumor hier anders over…Luc onderging een zware operatie en onderging chemotherapie…de operatie slaagde en de medicatie sloeg perfect aan…tot opeens het noodlot terugsloeg en Luc in enkele dagen veranderde in een compleet andere mens…vorige vrijdag bezocht Shihan Eric zijn vriend Luc thuis op zijn sterfbed…een hartverscheurend tafereel…ongelooflijk hoe het lot iemand zo kan doen veranderen…om maar nog niet te spreken van de sfeer van onmacht die in de woonkamer hing…zondagavond bleef Shihan Eric tot half één ’s nachts bij Luc zijn sterfbed en de familie…een beeld die hem voor altijd voor de ogen zal blijven verschijnen…moge het verlies van de vader zich in de toekomst manifesteren in oneindige broederliefde tussen Kris, Kurt en Guy. Moge het verlies van de echtgenoot zich uitten in ontelbare wederkerende momenten van gelukkig samenzijn. Moge het verlies van onze vriend zich verweven in onze gedachten. Waar je nu ook bent, liefste Luc…je woorden en je daden staan onuitwisbaar in ons geheugen geprint…het was een eer je gekend te hebben, een geluk je als vriend gehad te hebben en een immens verdriet om je als vriend te moeten afstaan aan het hiernamaals…

Innige Deelneming aan de familie De Roo

Shihan Eric, Senpai Lynn, Logan en Arwen




maandag 10 augustus 2009: Shihan Eric Van Vaerenbergh behaald Nanadan 7de Dan rood / wit geblokte gordel Kyokushin Budokai All-Round Fighting te Zwartemeer (Nederland)

Tijdens het IBK zomerkamp, dat afgelopen weekend plaats vond in het Nederlandse Zwartemeer, behaalde Shihan Eric Van Vaerenbergh zijn Nanadan 7de Dan rood / wit geblokte gordel Kyokushin Budokai All-Round Fighting, die hij uitgereikt kreeg door Kaicho Jon Bluming himself.

Zoals gebruikelijk werd er ook dit jaar de nodige Dan graden examens afgelegd, met de alom bekende 30, 40 en 50 man kumite…onder de verbaasde doch bewonderende blikken van menig toeschouwer en de argusogen van de Dangraden commissie ( Kaicho Bluming, Kancho Kuipers, Shihan Mladen, Shihan Pedro en ikzelf) slaagden de totaal uitgeputte kandidaten (Sensei Marco uit Frankrijk en Sensei Rudolfo uit Zuid Italië). Er werd eveneens een postuum Godan 5de Dan zwarte gordel Kyokushin Budokai All-Round Fighting graad uitgereikt, ingeleid door een voorwoord van Kaicho himself, aangaande IBK België Kyokushin Full Contact Karate vechter Anthony Mark, die 13 jaar geleden op Ibiza het leven liet bij een tragisch verkeersongeval en postuum werd voorgedragen door zijn eigen Sensei Mario D’Hoker aan IBK Dai Shihan Eric Van Vaerenbergh…op zaterdag 29 augustus 2009 vind er een kleine memorial (training & ceremonie) plaats ter nagedachtenis aan deze veel te vroeg gestorven kampioen!

#gallery-6 { margin: auto; } #gallery-6 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 50%; } #gallery-6 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-6 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




woensdag 5 augustus 2009: IBK zomerkamp te Zwartemeer (Nederland)

Het IBK zomerkamp dat doorging van woensdag 5 augustus 2009 – zondag 9 augustus 2009 te Zwartemeer (Nederland) was echt top! Een groep van ongeveer 60 deelnemers kwam van overal opdagen…Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Denemarken, Italië, Polen, Kroatië enz. Het geringe aantal deelnemers was vooral te wijten aan de alomheersende crisis, die momenteel ieder van ons treft. Desondanks deze lichte tegenvaller, werd het een trainingskamp van grote klasse! Er werd door menig Shihan les gegeven in de Honbu. Kaicho Jon bluming doceerde Judo en All-Round Fighting, Kancho Henk Kuipers Tai Jitsu en Self defense, Shihan Peter Verschuren Muaythai, Shihan Andrea Stoppa Kyokushin, Shihan Mladen Sancic Kyokushin Kata’s, Shihan Pedro Roiz Kickboxing, Shihan Tom Madsen M.M.A. , Shihan Jean Luc Canovas Sambo (2 X bronzen medaille op het WK Sambo in Rusland), Shihan Tomek Kyokushin traptechnieken en ikzelf BJJ en M.M.A. Er werd 3 maal per dag 2 uren getraind in de Honbu te Emmen, de eerste training was van 10:00 – 12:00, de tweede training was van 15:00 – 17:00 en de derde training was van 21:00 – 23:00. Shihan Eric kreeg het voorrecht om samen met Kaicho Bluming, Shihan Tom Madsen, Shihan Canovas en M.M.A. vechter (A klasse) Danial Shariffi een ganse les te wijden aan het grondwerk. Ik moet toegeven dat Kaicho Bluming ons aardig wist te verbazen! Shihan Tom Madsen, die na zijn M.M.A. overwinning in Las vegas (voorprogramma UFC, gecoached door Gene Lebell himself, voor de foto klik hier ) goed blijft verder werken, leerde ons heel wat over de kooi. Terwijl Shihan Canovas zijn technische precisie op de knelpunten heel goed van pas kwamen! Danial is zonder enige twijfel een klassebak met een erg technische achtergrond,, die hij door zijn bescheidenheid prima weet te verbergen. Zoals gebruikelijk werd er ook dit jaar de nodige Dan graden examens afgelegd, met de alom bekende 30, 40 en 50 man kumite…onder de verbaasde doch bewonderende blikken van menig toeschouwer en de argusogen van de Dangraden commissie ( Kaicho Bluming, Kancho Kuipers, Shihan Mladen, Shihan Pedro en ikzelf) slaagden de totaal uitgeputte kandidaten (Sensei Marco uit Frankrijk en Sensei Rudolfo uit Zuid Italië . Er werd eveneens een postuum Godan 5de Dan zwarte gordel Kyokushin Budokai All-Round Fighting graad uitgereikt, ingeleid door een voorwoord van Kaicho himself, aangaande IBK België Kyokushin vechter Anthony Mark, die 13 jaar geleden op Ibiza het leven liet bij een tragisch verkeersongeval en postuum werd voorgedragen door zijn eigen Sensei Mario D’Hoker aan IBK Dai Shihan Eric Van Vaerenbergh…eind augustus vind er een kleine memorial plaats ter nagedachtenis aan deze veel te vroeg gestorven kampioen! De deelnemers van de IBK België waren erg onder de indruk van het hele gebeuren en doorspartelden heldhaftig de zware en intensieve lessen…menig massagetoestel diende aangewend te worden! Robin, Riza, Wesley en ikzelf hebben met volle teugen genoten van dit zomerkamp en kijken uit naar het volgende IBK winterkamp in Kroatië.

#gallery-7 { margin: auto; } #gallery-7 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-7 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-7 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */