maandag 25 december 2006: Kyokushin Budokai All-Round Fighting stage met Sensei Rajendra Subedi te Kathmandu (Nepal)

IBK Nepal Dai Shihan Rajendra Subedi zet zich van uit het mooie Kathmandu (hoofdstad van Nepal) met hart en ziel in voor het uitbreiden van de RONIN M.M.A. scholen en het daarbijbehorende Kyokushin Budokai All-Round Fighting ook wel M.M.A. genoemd en laat zich daarbij vergezellen door verschillende gekwalificeerde zwarte gordels, die hieronder duidelijk bezield aan het werk zijn op de foto’s…
zaterdag 2 december 2006: Open Deens Kyokushin Budokai All-Round Fighting toernooi te Frederiksberg (Denemarken)

Het toernooi, dat doorging in de Deense stad Frederickberg, bestond uit verschillende disciplines gaande van Kyokushin (full contact karate), Kyokushin Budokai (All-Round Fighting of M.M.A.) tot K1 Kickboxing (light or full contact).
Bert Van Geystelen vocht zijn Kyokushin Budokai All-Round Fighting partij tegen een berucht Deense Jiu Jitsuka genaamd Niels Christensen, die later tijdens de prijsuitreiking de trofee voor beste techniek in ontvangst zou mogen nemen.
Diezelfde Niels opende de wedstrijd met enkele mooie Judoworpen en vegen maar kon tegen de goed uitkijkende Bert op de grond niets afwerken, op een bepaald moment kwam hij terecht in Bert zijn guard maar toen hij daar rechtstaand probeerde uit te geraken, strikte Bert hem in een mooie voetklem (footlock), waarmee hij Niels Christensen ogenblikkelijk deed afkloppen.
Toen Bert in de finale stond kreeg hij de ervaren kickbokser Daniel Lauresen voor zich, die dadelijk zijn wedstrijd opende met enkele mooie traptechnieken en stoten naar het hoofd maar reeds na een dertigtal seconden wist Bert hem naar de grond te brengen, waar hij hem deed afkloppen met een bloedwurging (rear naked choke).
Terechte winnaar van zijn poule Bert Van Geystelen.
Natapun Kaewya vocht in dezelfde poule als Stephan Van Wichelen, waar hij in geplaatst werd door slechts één kilo overgewicht…
Desondanks alles, kwam Natapun uit tegen Perry van IBK Nederland, die door een tekort van tegenstanders in zijn hogere gewichtsklasse, bij de poule van Natapun en Stephan was terechtgekomen.
Perry leverde een bikkelharde strijd met Natapun, waarbij veel snoeiharde trappen en stoten werden uitgewisseld door beide heren, die het beste van hunzelf lieten zien, wat zeker erg gewaardeerd werd door het Deense publiek.
Na verlenging vatten de heren de strijd terug aan, tot Natapun opeens uithaalde met een schitterende tobi ushiro mawashi geri (gesprongen achterwaartse cirkelende trap naar het hoofd), die Perry vol op de kaak trof en die hem deed wankelen, wat leidde tot een wazari voor Natapun, die zo zijn wedstrijd won tegen de moedige Perry.
Toen was het de beurt aan Stephan, die uitkwam tegen een zwarte gordel uit Rostock, namelijk Andre Biemann, die direct onder zware druk werd gezet door Stephan met zware mawashi geri gedan en uchi mawashi geri gedan (buitenwaartse en binnenwaartse low kicks)…Andre probeerde Stephan nog te verrassen met een domawashi geri of somuso geri (neerwaartse hieltrap door salto), die te licht raakte, waarop Stehan hem onmiddelijk naar het canvas stuurde met een explosieve tobi ushiro geri (gesprongen achterwaartse levertrap) die Andre in elkaar deed krimpen van de pijn.
Hierna kwam Stephan uit tegen een erg onsportieve Duitser uit Saksen, een zekere Christian Seiler, die bijna direct door zijn been zakte toen Stephan hem een loeier van een mawashi geri gedan ( buitenwaartse low kick) op zijn been trapte…Stephan bleef de druk opvoeren en trapte Christian met een schitterende uchi mawashi geri gedan (binnenwaartse low kick) naar de tatami, waarop wij dachten dat de finale bereikt was, maar de heer Seiler veinsde dat het een trap in het kruis betrof en Stephan kreeg in plaats van zijn verdiende Ippon (vol punt of knock down) een Genten (zwaar strafpunt) toegewezen, waarna de strijd weer werd hervat en nog erger uitdraaide voor Stephan, want nu trapte de Saks zijn mawashi geri jodan (cirkelende trap naar het hoofd) op Stephan zijn hoofd terwijl die reeds een paar meter buiten de tatami stond, waardoor Stephan tussen het publiek terecht kwam met name op onze cameraman van het moment Bert!
Tot overmaat van ramp bleek de Saks zijn teennagels niet geknipt te hebben, waardoor Stephan een opengereten wenkbrauw opliep, waardoor het bloed in zijn oog liep en hem alle zicht ontnam…de jury overwoog nog om de Saks te diskwalificeren maar toen bleek dat Stephan zo niet meer kon verder vechten, werd de Saks doorgewezen naar de finales waar hij later op natapun zou stuiten.
Christian Seiler bleek nog onsportiever te zijn dan we dachten…want tijdens het opwarmen van Natapun kregen we de binnenkant van de Saks zijn dijbeen te zien, die helemaal blauw gekleurd was door Stephan zijn binnenwaartse lowkick, die dus wel degelijk géén trap in het kruis was zoals de Saks had geveinsd in de halve finales!
Als toemaatje deed de Saks er nog een schepje bovenop, door als Natapun sportief zijn hand uitstak om de finale aan te vangen, hij die hand aantikte en direct loeihard een mae geri (voorwaartse trap) natrapte, dit tot zeer groot ongenoegen van het publiek, de jury én zijn eigen coach!
Dit was voor Natapun reden genoeg om het licht volledig op groen te zetten en hij verbaasde het publiek door zijn schiterende combinaties in zowel trappen als stoten, tot hij op een bepaald moment een wervelende alles vernietigende ushiro geri gedan (lage achterwaartse gesprongen trap naar het dijbeen) plaatste die Christian Sleiter, resoluut door zijn benen deed zakken…maar de onsportieve houding van deze Saks liep de spuigaten uit…hij veinsde deze keer dat Natapun zijn traptechiek op zijn kniegewricht had getrapt in plaats van in zijn dijbeen!
Onder luid boe geroep werd de jury bijeengeroepen, waarna tot ieders verbazing werd beslist dat de Saks de winnaar was en dat Natapun gediskwalificeerd werd door het uitvoeren van een niet toegestane traptechniek, waardoor de tranen in Natapun zijn ogen sprongen, die dit toch helemaal niet verdiende na zijn Andy Hug-achtige Knock Down…
Het publiek ging uit de bol en liet luid en duidelijk zijn ongezouten mening horen, tot er opeens een persoon naar de hoofdjury kwam gelopen met een camera, waarop de beelden van het fel betwiste gevecht waren te zien… en wat bleek?
Natapun had de Saks geraakt op de bovenkant van het dijbeen, zelfs niet eens in de buurt van Christian Sleiter’s kniegewricht!
Hierdoor herriep de jury haar beslissing en werd er aan de hand van video-opnamen een nieuwe en deze keer terechtte beslissing genomen, namelijk dat Natapun de enige en echte winnaar was…
Verschillende mensen kwamen nadien bij ons om Natapun en mij hun steun te betuigen, mensen zoals Hanshi Bernard Creton, Shihan Tom Madsen, Shihan Ralph Fahrun, die vertelden dat de Saks nadien in de kleedkamer nog een oorveeg van zijn waarschijnlijk erg ontgoochelde coach kreeg, omdat, toen hij zijn broek uitdeed, er een grote buil te zien was op het midden van zijn dijbeen!
Boontje komt om zijn loontje!
Toch een mooi resultaat van het RONIN M.M.A. team van de IBK België, dat naar huis toe kwam met de volgende resultaten uit Denemarken:

  • Natapun Kaewya 1ste plaats Kyokushin Full Contact karate Heren +80kg (kampioen van Denemarken)
  • Bert Van Geystelen 1ste plaats Kyokushin Budokai All-Round Fighting Heren -80kg (kampioen van Denemarken)
  • Stephan Van Wichelen 3de plaats Kyokushin Full Contact karate Heren +80kg
zaterdag 25 november 2006: Kyokushin Budokai All-Round Fighting seminar met Kancho Henk Kuipers te Remscheid (Duitsland)

Het Kyokushin Budokai All-Round Fighting weekend, dat doorging van zaterdag 25 november tot en met zondag 26 november 2006 in het Duitse Remscheid kon zeker geslaagd genoemd worden, want de samenwerking tussen alle Budoka’s was om ronduit U tegen te zeggen!
Ondanks het feit dat we op weg naar Duitsland, heel wat tegenslagen en pech ondervonden (gaande van files, autopech, geflitst worden, enz.) werd het een weekend om later met goede gevoelens op terug te blikken…
Nadat Kancho Henk Kuipers een intensieve en leerrijke trainingssessie had gegeven, viel de eer om te mogen overnemen in handen van de gebroeders Shihans Boldt (Michael en Holger) vergezeld van hun beste leerling Shihan Tom Madsen, die eerder wereldkampioen werd.
De Shihans Boldt hebben een indrukwekkend palmares achter de rug met meer dan 400 gevechten in hun carriere, gaande van boksen tot grappling…
Beide heren trainden onder indrukwekkende Sensei’s en Shihans zoals, Benny “the Jet” Urquedez, Bill Wallace, Gene Lebell, Gokor enz… en dat is duidelijk te merken in hun trainingsleer!
Desondanks hun klasse, blonken beide heren toch uit in bescheidenheid en dat was toch iets wat ons het meeste aansprak…
Sensei Eric kreeg zelfs het compliment dat ze verschillende trainingsmethodes en technieken, die hij voortoonde, in de toekomst zullen aanwenden tijdens hun trainingen in de dojo te Hamburg, als dat geen eer is!
Ook Sensei Ralf Fahrun gaf een hele interessante les in Sambo alsook IBK Duitsland Dai Shihan Oliver Witte in Aikido…
Het werd een heel open en leerzaam seminar, met een voorbeeldige inzet door zowel de hogere gordels als de lagere…
Dank aan allen die meekwamen en zich zo goed inspanden…
Speciale dank aan Dai Shihan Oliver Witte, zonder wie dit weekend nooit zou hebben plaatsgevonden!
Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij!
vrijdag 24 november 2006: Yves Tournoy…uit het oog, maar niet uit het hart!
zondag 5 november 2006: Holland Oyama Cup te Hoogvliet (Nederland)

Er waren heel wat deelnemers komen opdagen op dit Europese Kyokushin evenement, met deelnemers uit Engeland, Frankrijk, Rusland, Polen, Duitsland, België enz.
Het RONIN M.M.A. team met Natapun Kaewya, Bert Van Geystelen en Stephan Van Wichelen waren ook van de partij.
Natapun en Bert bereikten beiden de kwartfinales maar werden uitgeschakeld na verlies op punten in gelijkopgaande wedstrijden.
Stephan had minder geluk want die kreeg meteen Marc De Roodt (vijfvoudig winnaar van dit toernooi, nu zes maal…) voorgeschoteld op zijn eerste wedstrijd…en liep na een korte maar krachtige start op een fenomenale mawashi geri jodan (cirkelvormige trap naar het hoofd) die hem naar het canvas stuurde.
Weer wat ervaring meegenomen en nu op naar het toernooi in Denemarken!
zaterdag 28 oktober 2006: Kyokushin Budokai All-Round Fighting stage met Kancho Henk Kuipers te Blankenberge

Vorige zaterdag werd onze dojo vereerd met het bezoek van Kancho Henk Kuipers, de President van de International Budo Kaikan of kortweg de IBK.
Deze vier uur durende stage, werd voorzien van de nodige efficiente technieken, die zowel uit het Kyokushin als uit het All-Round Fighting systeem afkomstig waren.
De sfeer was heerlijk onder de deelnemers en de Kancho vermeldde dan ook dat het hier een heerlijke gedisciplineerde groep betreft, die enorm veel respect vertoond en telkens het uiterste van zichzelf geeft ongeacht welke oefening…
Er was een opkomst van een 40-tal deelnemers en dat was meer dan genoeg om de stage op een deftige manier te laten verlopen.
Mijn speciale dank gaat uit naar in de eerste plaats Kancho Henk Kuipers natuurlijk…maar eveneens naar Bert Van Geystelen, die zich eveneens uit de naad gewerkt heeft, om er voor te zorgen dat de Kancho en zijn familie onder de allerbeste omstandigheden in Belgie konden verblijven…onze kok Thomas die verantwoordelijk was voor de heerlijke gerechten…en last but not least…alle aanwezige deelnemers…met extra aandacht naar volgende personen: Senpei Eddy Zoete (RONIN M.M.A. Nieuwpoort), Senpei Natapun Kaewya (RONIN M.M.A. Brugge) en Senpei Stephan Van Wichelen (RONIN M.M.A. Leverkusen) die speciaal was afgekomen uit Duitsland!
maandag 9 oktober 2006: RONIN M.M.A. Leverkusen in volle opbouw

Senpei Stephan Van Wichelen, die binnen enkele weken de nieuwe RONIN M.M.A. dojo in Leverkusen, Duitsland opent, zien we hieronder druk in de weer met het opbouwen van de dojo, vergezeld tijdens zijn noeste arbeid door enkele leerlingen en vrienden…

Het adres is reeds bekend en men kan de dojo bezoeken op onderstaand adres:

RONIN M.M.A. Leverkusen
Fitnessstudio “”Body Planet”
Th. – Heuss – Ring 90 – 92
51377 Leverkusen
Tel: 0214/2600278
zaterdag 7 oktober 2006: Tameshiwari kampioenschap te Nieuwpoort

Zaterdag laatstleden nam Mandy Zoete deel aan het Budokaido “Tameshiwari”  of breektechnieken kampioenschap te Nieuwpoort.

Na eerst meerdere Y-tong blokken te hebben gebroken in de voorrondes door middel van verschillende technieken zoals oroshi-kakato-geri en oroshi-empi-uchi, slaagde Mandy er in zich te plaatsen in de finale, waar ze met een gelijk aantal punten de eerste plaats deelde met haar tegenstandster…

Er moest een winnaar komen en beide dames kregen een stapel van maar liefst 10 Y-tong blokken voorgeschoteld!

Mandy sloeg er maar liefst negen van door en jammerlijk genoeg brak de allerlaatste niet, wat echter bij haar tegenstandster wel het geval was…

Mandy dus huiswaarts met een schitterende 2de plaats en de titel van vicekampioen van België in haar eerste deelname in een tameshiwari toernooi!

Proficiat, Mandy!
zaterdag 7 oktober 2006: Combined Forces te Emmen (Nederland)

Bert Van Geystelen vocht gisteren zijn eerste M.M.A. partij in het Nederlandse Emmen tegen Nick Van Deursen van “Team Hardcore” uit Klazienaveen.

Bert ging direct hard van start en raakte zijn tegenstander ogenblikkelijk met een rake opstoot op de kin, waardoor deze even aangeslagen was en door de knieën ging…

Hij herpakte zich echter slim door Bert via een leg-shoot uit evenwicht te brengen en hem met een harde slam tegen het canvas te smijten, waarna hij zich nestelde in de side-mount…

Bert belette echter dat zijn tegenstander verder positie kon innemen door een snelle wissel te maken van een half-guard naar een full-guard positie op de rug, waardoor zijn tegenstander in een 10 seconden durende guillotine-choke belandde maar er zich toch knap wist uit te bevrijden…

Hierna nam hij de mount in over Bert en probeerde meerdere malen een arm-lock te versieren, maar Bert ontnam hem rustig al die kansen door soepel de pogingen van zijn tegenstander te ontglippen…

Tijdens een van die ontsnappingen, maakte Bert een bridge, bracht zijn tegenstander slim uit evenwicht en greep meteen de arm en ging voor een arm-bar, waar in eerste instantie zijn tegenstander Nick Van Deursen nog probeerde uit te rollen, maar Bert hield zich aan het game-plan en rolde meteen in de tegenovergestelde richting waardoor zijn tegenstander vast kwam te zitten in een onwrikbare arm-bar, die eindigde met een tap-out door zijn tegenstander…

Knappe en eervolle overwinning van Bert!

Respect aan zijn tegenstander Nick Van Deursen!
vrijdag 29 september 2006: 12 nieuwe RONIN M.M.A. scholen bij in Nepal

Na jaren van zwoegen en zweten, zijn Sensei Eric Van Vaerenbergh en Sensei Rajendra Subedi er in geslaagd om 12 nieuwe RONIN M.M.A. scholen te openen in het prachtige Nepal!

Na vele onderhandelingen en vergaderingen besloten 12 scholen toe te treden tot de IBK Nepal, waarvan Sensei Rajendra Subedi de Dai Shihan (landsvertegenwoordiger) is en die het zeker eens verdiend om eens extra in de kijker geplaatst te worden na het verrichten van zoveel werk…

Heel wat dojo leiders zijn ervaren Kyokushin vechters,die overgekomen zijn uit de groep van Matsui (IKO 1) en die zelfs hebben deelgenomen aan meerdere buitenlandse kampioenschappen zoals bv. het Kyokushin WK in Japan en omwille van hun uitstekende prestaties op het WK, persoonlijk uit de handen van de Koning van Nepal, een eremedaille mochten ontvangen…

Momenteel is de IBK Nepal opgenomen in de Nationale Gevechtssporten Federatie en wordt er in de nabije toekomst beslist of de IBK Nepal met zijn RONIN M.M.A. Dojo’s officieel wordt erkend door het Ministerie van Sport

Een mooie aanwinst voor de IBK, uit eerbetoon aan Kaicho Bluming!
zaterdag 23 september 2006: Officiële opening van de IBK Honbu te Klazienaveen (Nederland)

Op 23 september jongstleden werd er in het Nederlandse Klazienaveen, onder grootse publieke belangstelling, de IBK Honbu en het museum van Kaicho Jon Bluming geopend.

Het geheel was heel professioneel in elkaar gestoken en het mag gerust geweten zijn dat Kancho Henk Kuipers hiervoor de hoofdverantwoordelijke was, waarvoor mijn allergrootste respect.

Het was indrukwekkend om al de Dai Shihan (landsvertegenwoordigers) van over de ganse wereld eens te samen te zien.

Meerdere grootheden in de gevechtssportwereld kwamen eveneens opdagen in de adembenemende Honbu, zoals ondermeer Fleming Schroeter, Koen Scharrenberg, Sem Schilt, Bob Schreiber, Joop Kasteel en vele andere bekende gezichten…

Er werden base-ball knuppels gebroken met het scheenbeen, demonstraties gegeven in verschillende gevechtssporten en dit alles onder een gemoedelijke en vriendschappelijke sfeer…

Diezelfde avond werden alle Dai Shihan uitgenodigd in hotel Emmen (prachtig hotel trouwens) en kregen we een heerlijke maaltijd en een verfrissende drink aangeboden…

Na deze lekkere tussenstop, waarbij ik mij heel goed vermaakt heb met Kaicho Bluming, Kancho Henk Kuipers, Shihan Lionel Bricnet, Shihan Mladen Sancic, Shihan Jan De Bruin, Shihan Ruud Muller enz., reden we naar de Kancho thuis, waar we onthaald werden op een oergezellige avond met een live band (die enorm goed was) en een gezellige babbel bij een aangename drink…

Diezelfde avond voerde ik eveneens nog een heel aangenaam gesprek met de kapitein van het korps Mariniers te Doorn, dit met betrekking tot het eventuele openen van een nieuwe RONIN M.M.A. dojo in de militaire bassis van de Marine te Zeebrugge, benieuwd wat dit zal brengen…

Bij deze wens ik ook namens mijzelf, de volledige IBK en alle RONIN M.M.A. dojo’s Dai Shihan Oliver Witte en zijn vrouwtje van harte te feliciteren met hun pasgeboren dochtertje!
vrijdag 21 juli 2006: Senpai Stephan Van Wichelen wordt Branch Chief voor RONIN M.M.A. Duitsland

Op 21 juli 2006 wordt Senpai Stephan Van Wichelen benoemd tot Branch Chief voor RONIN M.M.A. Duitsland.

Senpai Stephan vertelde net aan Sensei Eric Van Vaerenbergh de eerste RONIN M.M.A. dojo te openen in Leverkusen op 1 augustus 2006.
maandag 17 juli 2006: Sensei Eric Van Vaerenbergh en Dutch Filmworks

Recent werd Sensei Eric Van Vaerenbergh gecontacteerd door Dirk Vandereyken, P.R. consultant voor Oskaar en de grote filmmaatschappij Dutch Filmworks, om zijn kennis inzake Oosterse Krijgskunsten aan te wenden om filmbesprekingen te houden aangaande alle Oosterse films in het genre “Hong Kong Legends” en “Asia”.
zaterdag 10 juni 2006: Vale Tudo stage met Niko Puhakka te Blankenberge

Deze Vale Tudo (Portugees voor “alles is toegestaan”) stage werd gegeven op zaterdag 10 juni onder de deskundige leiding van Europees kampioen Vale Tudo en Cage fighter Niko Puhakka die afkomstig is uit Finland en de trainer is van Dojo Espoon Kehahait.

Niko Puhakka is een prof, die reeds 14 kampen in het M.M.A. topcircuit achter de rug heeft, daarvan heeft hij er 4 verloren en 10 gewonnen.

De stage omvatte voornamelijk volgende technieken, take downs, chokes, armbars en escapes…

Iedereen was flink onder de indruk van de kwaliteiten van deze zeer strenge maar sympathieke Fin, die na de stage een overeenkomst sloot met Sensei Eric om meerdere keren per jaar Vale Tudo stages te organiseren in de ondertussen steeds befaamder wordende RONIN M.M.A. scholen wereldwijd…

We kijken er met zijn allen vol enthousiasme naar uit!

Speciale dank aan Dieter, zonder wie dit niet mogelijk was geweest.
zaterdag 20 mei 2006: Beker der Kempen te Beerse

Op zaterdag 20 mei 2006 vertrok het RONIN M.M.A. team naar de schitterende Belgische Kempen, om er deel te nemen aan het Kyokushin full contact karate toernooi “Beker der Kempen” ingericht door “Stamina Dojo” uit Beerse.
Alle deelnemers van onze clubs behaalden meerdere overwinningen in hun gewichtsklasse…

Bij de jeugd vocht de 8-jarige Shane Waeghe zich als een kleine leeuw door zijn wedstrijden, plaatste Jordi Teetaert een schitterende knock-down met een mae geri chudan (voorwaartse trap naar de plexus), maakte Naomi Teetaert gehakt van haar tegenstandsters, versierde Shahkaar Mughal de mooiste KO van het volledige jeugdvechters klassement met een explosieve en zeer technische mawashi geri jodan (cirkelvormige trap naar het hoofd), vocht Timothy Versluys telkens een ware uitputtingsslag, ramde Tibor Takac zich een weg naar de finales, slaagde Chloe Grant er in om zich bij haar eerste deelname direct in de finales te plaatsen, gaf Mandy Zoete het beste van zichzelf bij haar eerste deelname…

Bij de volwassenen bleek het niveau redelijk hoog te liggen voor een beginnelingen toernooi…nietemin vocht Bert Van Geystelen een mooie technische partij, toonde Eddy Zoete dat hij over een echt vechtershart beschikt, toonde Tahsin Mughal wat het woord “Fighting Spirit” nu daadwerkelijk betekend en nam de moedige Waseem Mughal het meteen op tegen een zwarte gordel uit Frankrijk…

Het team vertrok huiswaarts met heel wat overwinningen en 5 oververdiende bekers!
woensdag 17 mei 2006: Sensei Eric Van Vaerenbergh ontvangt gouden eremedaille te Blankenberge

Vorige woensdag 17 mei 2006 kreeg Sensei Eric Van Vaerenbergh het onverwachte bezoek van Provinciaal afgevaardigde Patrick De Klerck, die hem een gouden eremedaille kwam overhandigen in opdracht van de Belgische Staat en de Provincie West Vlaanderen en dit omwille van de uitzonderlijke verdienste en inzet voor de gevechtssporten, zowel Nationaal als Internationaal, alsook voor het deskundig leiden van meerdere sportclubs als voorzitter en het daaruit voortvloeiende succesvolle palmares (dat op 17/05/2006 een totaal van 857 gevechten waarvan 793 gewonnen bevat) met het Nationale team gedurende de voorbije 15 jaren…
zaterdag 13 mei 2006: Kyokushin Budokai All-Round Fighting stage met Shihan Oliver Witte te Blankenberge

Op zaterdag 13 mei laatstleden kwam Oliver Witte, Dai Shihan voor de IBK Duitsland en eigenaar over de Duitse Shiragiku dojo een stage Kyokushin Budokai All-Round Fighting met nadruk op het onder controle houden van een tegenstander tijdens een gevecht op straat… Er kwamen heel wat technieken aan te pas, gaande van Aikido tai sabaki’s,Kyoshu drukpunten, allerlei beenvegen en worpen tot effectieve militaire uitschakelingstechnieken op de kwetsbare plaatsen zoals de keel, neus, slaap en andere gevoelige onderdelen… De aanwezigen deden hun uiterste best om zo goed mogelijk de aangeleerde technieken in te studeren, wat voor hen deze namiddag natuurlijk erg leuk maakte! Dank aan allen die kwamen meedoen en natuurlijk het grootste respect voor Dai Shihan Oliver Witte, die speciaal uit Duitsland was gekomen om ons allen iets bij te brengen over zijn visie omtrent Kyokushin Budokai All-Round Fighting!

 
zaterdag 22 april 2006: IBK Budo Survival Camp te Doorn (Nederland)

Op zaterdag 22 april jongstleden vertrokken we met een groep richting Nederland, om er voor de tweede maal deel te nemen aan het Militaire Budo Kamp van het Nederlandse Korps Mariniers, dit kamp werd verwezenlijkt dankzij de grote inspanningen van Shihan Jan De Bruin, het Korps Mariniers en natuurlijk alle deelnemende scholen en hun Senpai’s, Sensei’s en Shihans.
Er werd een enorm aantal deelnemers bereikt namelijk 450!
Een ware triomftocht voor de organisators, want ik heb zelden zoiets gezien…
Alle aanwezige stijlen deden hun uiterste best om deze dag tot een heerlijke Budodag voor allen te vormen en ze slaagden nog in hun opzet ook!
Kaicho Bluming gaf de ganse dag door All-Round Fighting (hoedje af op zijn leeftijd), terwijl andere Shihans hun beste beentje voorzetten…
Bekendheden zoals Chris Dollman (viervoudig wereldkampioen Pancrase Freefight) gaven deze prachtige dag nog een extra tintje…
Er werd getraind in Judo, Kyokushin, Krav Maga, Tantojitsu, Jiu Jitsu, All-Round Fighting, Mixed Martial Arts…alsook op de hindernispistes met koorden, death rides, klimtorens (waar heel wat deelnemers hun angsten onder ogen zagen en ze overwonnen)
Diezelfde avond vertrokken we moe maar voldaan terug naar Belgenland, waar we eenmaal thuisgekomen allen onze meegemaakte avonturen in geuren en kleuren konden vertellen aan onze naasten…wat kan een mens meer wensen…
Speciale dank aan het Korps Mariniers, Kaicho Bluming, Shihans De Bruin, Muller en alle andere personen die ik niet allemaal bij naam ken maar toch mijn respect betuig door hun ook te bedanken voor alle moeite die ze in deze unieke dag investeerden…
Geniet van de talrijke foto’s die Shane Thomas van ons allen maakte en online plaatste, waarvoor dank aan Shane, die speciaal overgevlogen was uit Ierland en tevens zijn beste vriend Andy uit Duitsland had meegebracht, die door onze groep erg grappig werd bevonden…
maandag 10 april 2006: Sensei Eric Van Vaerenbergh behaald Godan 5de dan zwarte gordel Kyokushin Budokai All-Round Fighting te Utrecht (Nederland)

Op maandag 10 april 2006 heeft Sensei Eric Van Vaerenbergh zijn Godan 5de Dan zwarte gordel Kyokushin Budokai All-Round Fighting behaald, onder auspiciën van de IBK en Kaicho Jon Bluming.
zaterdag 8 april 2006: Open Budodag te Gistel

Op zaterdag 8 april jongsleden werd er ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Taekwondo club “Fighting Spirit” een Open Budodag georganiseerd door Hans Balcaen, die zowel Taekwondo als Hapkido doceert in Gistel…
Meerdere krijgskunsten kwamen hun beste beentje voorzetten en dit allemaal in een vriendschappelijke samenwerking, iets wat die namiddag toch benadrukte. De mensen konden deelnemen aan alle mogelijke krijgskunsten gaande van Taekwondo, Hapkido, Mixed Martial Arts, Jiu Jitsu, Aikido, Kendo, Nunchaku, Tai Chi, Boksen, Thaiboksen, Kickboksen, Braziliaanse Jiu Jitsu, Kobudo en zo verder…
Het aantal enthousiaste deelnemers dat kwam opdagen, was een feit dat een extra glans gaf aan deze schitterende Budodag.
Het mag gerust vermeld worden dat Hans Balcaen zeker iemand is die zeker gastvrijheid kent, want alle leraren en meesters die kwamen opdagen om hun lessen te verzorgen, werden op een lekkere warme maaltijd bediend, zelfs voor mij werd er speciaal een vegetarische lasagne klaargemaakt… Hoedje af voor Hans!

Na een dag barstensvol demonstraties, waaronder ook RONIN M.M.A. deelnam als vertegenwoordiger voor de IBK België, werd alles in gereedheid gebracht voor een spetterende demonstratie als afsluiter van de Budodag.
Hierbij mochten Senpei Natapun Kaewya (wereldrecordhouder breektechnieken) en Bert Van Geystelen, het Budogala openen met een schitterende demonstratie van breektechnieken (tameshiwari).
Naar mijn bescheiden mening was iedereen die dag heel tevreden en voldaan, wat deze Budodag onvoorwaardelijk katapulteerde naar een succesvol evenement…
zondag 19 maart 2006: Open Europees kampioenschap Kyokushin Full Contact Karate te Den Haag (Nederland)

Op zondag 19 maart 2006 vertrok het RONIN M.M.A. team in de vroege ochtend op weg naar de Europese kampioenschappen Kyokushin in Den Haag.
Het team dat oorspronkelijk bestond uit Guy De Roo, Natapun Kaewya, Sven Braem, Bert Van Geystelen, Mikalai Byl en Roxanne De Pecker werd gedurende de maanden die vooraf aan het toernooi gaan, telkens kleiner…met als resultaat dat Bondscoach Eric Van Vaerenbergh moest afzakken naar Den Haag met slechts twee overgebleven vechters van de oorspronkelijke zes…
Bert kwam in de eerste ronde bij de middengewichten uit tegen een tegenstander uit Hongarije, de eerste momenten bleken beiden aan elkaar gewaagd te zijn en zag het er naar uit dat deze partij een ware uitputtingsslag zou worden, ware het niet dat de Hongaar juist een mawashi geri jodan inzette…net op het moment Bert zijn handen vooruit schoten om zijn tegenstander met een combinatie van kniestoten te bewerken…resultaat…de mawashi geri jodan zoeft voorbij de dekking van Bert en knalt recht achter zijn oor en plaatst Bert KO op de ringtouwen…prachtige mawashi maar zonder enige twijfel een “lucky shot”…maar ja dat is nu eenmaal zo in een gevecht…soms heb je dat tikkeltje geluk nodig…dat ietsje meer.
Ook Guy De Roo had blijkbaar geen geluk want die kwam meteen in de eerste ronde uit tegen de Poolse topvechter Adrewzwensky, die Guy eerst met een volle ushiro mawashi geri jodan raakte…maar die tot zijn eigen verbazing Guy niet tegen het canvas liet gaan…Guy stond wel wankel op zijn benen en 24 seconden voor het einde van de wedstrijd knalde de Pool een gesprongen kniestoot op de kin van Guy De Roo, die deze keer wel naar de grond ging.

Op het einde van de wedstrijd kwam de Pool zich verontschuldigen voor de KO wat volgens mij helemaal niet nodig was, prachtig gedaan!
De Pool won al zijn volgende wedstrijden met KO, meestal door gesprongen kniestoten en ook een paar hoge trappen, wat resulteerde in een oververdiende eerste plaats en hij kreeg daarbovenop nog eens de prijs voor de sterkste en hardste vechter van het toernooi…

Voor het Belgische team een teleurstellende terugkeer huiswaarts, zeker na een vijfde plaats en een stijlprijs dat het jaar voordien terug mee naar huis genomen werd!
Volgend jaar zijn we weer van de partij zoals elk jaar voorheen…hopelijk lacht het geluk ons dan wat meer toe…toch respect voor Bert en Guy, die moedig vochten op dit toernooi van uitzonderlijke klasse!
zaterdag 4 maart 2006: Kyokushin Budokai All-Round Fighting stage met Kancho Gerard Gordeau te Zwevegem

Op zaterdag 4 maart 2006 werd er in Siam Muaythai Academy te Zwevegem een Kyokushin Budokai All-Round Fighting stage gegeven onder de deskundige leiding van niemand minder dan Kancho Gerard Gordeau, deze vechtmachine van wereldklasse, heeft verschillende wereldtitels op zijn palmares staan, zoals ondermeer in de UFC, de K1, Kyokushin, Savate enz…
Het grootste gedeelte van de stage werd er aandacht geschonken aan het goed aanleren van verschillende stoot- en traptechnieken alsook aan het ontwijken van verschillende aanvallen.
De namiddag kreeg nog een leuke wending toen bleek dat zowel Mourad (wereldkampioen Muaythai) en Cem Senol (huidig Europees kampioen Kyokushin) ook van de partij bleken te zijn…
Er werd op een leuke manier onder elkaar getraind, wat het geheel nog aangenamer maakte.
Dank aan Bruno Derijcke, die deze stage verwezenlijkte en mij vertelde dat er in de nabije toekomst eveneens stages zouden plaatsvinden met name met Noel Van Den Heuvel (viervoudig wereldkampioen Muaythai) en andere toppers… We kijken er naar uit!
zaterdag 18 februari 2006: topgala Test of Talent te Mortsel

Zaterdag 18 februari 2006 vocht Sven Braem op het “Test of Talent” gala te Mortsel. Het was een topgala waar enkel C, B en A-klassers vochten, Sven vocht dan ook de enige D partij. Er was normaal een rematch voorzien tegen Giovanni van de Bushido’s waar hij in Blankenberge twijfelachtig (onterecht) tegen verloor. Giovanni kwam tenslotte niet opdagen en Sven kreeg een andere tegenstander Kevin Wuilmart, waar hij ruim op punten van won. Hij heeft weer goed geknokt onze Sven! Het resultaat van deze winst is dat hij nu een stapje vooruit maakt naar de C-klasse. Proficiat! Na een jaar kampen in Thai- en Kickboxing heeft RONIN M.M.A. er zijn eerste C klasse vechter bij!
vrijdag 10 februari 2006: trainingsweekend voor IBK Ierland Dai Shihan Shane Thomas te Blankenberge

Tijdens het voorbije weekend kreeg de RONIN M.M.A. Honbu te Blankenberge, bezoek van de IBK Ierland Dai Shihan Shane Thomas. Er werd tijdens het weekend meerdere malen hard getraind in Kyokushin, Muaythai, Boxing en Mixfight…ook fitness en powertraining maakten deel uit van de trainingen van Shane. Naast de training nam Sensei Eric, Shane mee uit in zijn woonplaats Blankenberge…waar er een gezellige eettent werd uitgekozen om zo ook eens kennis te kunnen maken met de Vlaamse keukenspecialiteiten…er werd veel besproken voor de toekomst onder een heerlijke maaltijd en een verfrissende drink. Shane vond blijkbaar de trainingen zo goed dat hij besloten heeft om meermaals over te komen vanuit het Groene Ierland naar België. Vanzelfsprekend werden er ook leuke plaatjes getrokken, die hieronder afgebeeld staan… 
zaterdag 26 januari 2006: Muaythai & Kickboxing gala te Zwevegem

Op zaterdag 26 januari werd er in Zwevegem een Muaythai & Kickboxing gala gehouden, ingericht door Siam Muaythai Club Zwevegem. Er werd gevochten in verschillende stijlen zoals Kyokushin (Full contact karate), Muaythai, Kickboxing enz…
Deelnemers van onze club waren Senpei Natapun Kaewya en Sven Braem, die beiden een kamp vochten in Kyokushin full contact karate (zonder bescherming).

Sven mocht als eerste de ring in om er zijn tegenstander te ontmoeten die van de lokale club was en die zo’n 11kg zwaarder woog en tevens over een zwarte gordel 2de dan Shotokan karate beschikte… Sven (groene gordel) bekampte zijn tegenstander met ware leeuwenmoed en had duidelijk de overhand in het ganse gevecht desondanks de moed van zijn tegenstander om toch te blijven staan en regelmatig een counter te plaatsen…Sven was vastbesloten om er voor de laatste verlenging voluit voor te gaan doch er was een verwarring gebeurd in de reglementen (in full contact karate wordt er bij een onbeslist altijd een minuut verlengd namelijk ensho shen, blijkbaar was dit niet gekend bij de jury) dus werd er in de verwarring beslist om een match nul toe te passen…jammer maar niets aan te doen…toch goed gestreden door beide vechters!

Natapun Kaewya trad vastbesloten de ring binnen en ging resoluut voor de aanval, die bestond uit het constant onder druk zetten van zijn tegenstander door middel van combinaties waar het publiek met volle teugen van genoot…zijn moedige tegenstander slaagde er slechts in om af en toe eens een low kick te plaatsen maar werd door de gewelddadige aanvallen verplicht in zijn dekking te schuilen…op het einde van de laatste ronde kwam een ushiro mawashi geri jodan goed door, waardoor de uiteindelijke overwinning unaniem toegekend werd aan Natapun…

Het was een leuk evenement met een speciale uitreiking aan Kancho Gerard Gordeau (All-Round Fighting) en Noel Van Den Heuvel (Thaiboxing), voor hun uitzonderlijke prestaties in de unieke wereld van gevechtssporten, waarbij een uitvoerig relaas werd gebracht door de aankondiger aangaande beide vechters en hun uitzonderlijke palmares…
donderdag 12 januari 2006: IBK winterkamp te Daruvar (Kroatië)

Tijdens het weekend van 12 tot 15 januari 2006 werd er een schitterend IBK winterkamp georganiseerd in een prachtig revalidatiecentrum nabij de Kroatische hoofdstad Zagreb, waaraan Sensei Eric deelnam.
Het evenement was volledig te danken aan het deskundig organiseren van de Kroatische IBK met speciale dank aan Shihan Mladen Sancic, die waarschijnlijk heel wat werk heeft moeten verzetten om dit doel te bereiken.
De trainingen werden drie maal per dag gehouden en bestonden uit het trainen van kata door Shihan De Jong, kihon door Shihan Nico Gordeau en kumite en ne-waza (grondwerk) door Kancho Gerard Gordeau.
Tussen de trainingen door kregen de deelnemers de kans om eens te ontspannen in een warm waterbron, iets wat specifiek is aan Kroatië of kon er ook eens rustig uitgeblazen worden in de sauna.
Sommigen genoten zelfs eens van een lekkere massagebeurt na een intensieve trainingssessie

Er werden eveneens examens gehouden voor Kyu- en Dan graden, met natuurlijk de beruchte 30 man kumite voor Shodan en de 40 man kumite voor Nidan!
Na een langdurige uitputtingsslag lukte het de deelnemers dan toch om te slagen voor hun examen…waarna ze doodmoe maar dolgelukig hun Shodan of Nidan diploma uit handen van Kaicho Bluming in ontvangst mochten nemen.

De aanwezige Dai Shihan (landsvertegenwoordigers) hielden meerdere langdurige vergaderingen aangaande de toekomst van de IBK waaruit heel wat positieve impulsen voortvloeiden!