zondag 2 december 2018: Submission Only Grappling tournament te Philippeville (Namen)

image_pdfimage_print

Op zondag 2 december 2018 nam het RONIN M.M.A. team deel aan Submission Only Grappling tournament te Philippeville (Namen) dat georganiseerd werd door SKP (Sport Kontact Promotion) en Global Fight Team en door ging in Hall Omnisports de Philippeville.

Er werd gevochten in onderstaande divisies:

  • Débutants: 1 x 5 minuten
  • Intermédiares: 1 x 8 minuten
  • Confirmés: 1 x 10 minuten

Gewichtsklassen:

  • Heren: -58kg, -62kg, -66kg, -71kg, -77kg, -84kg, -92kg, -100kg, +100kg
  • Dames: -53kg, -58kg, -64kg, -71kg, +71kg

Deelnemende vechters van het RONIN M.M.A. team waren Sevan Madenjian Débutants -84kg en Uros Petrovic Débutants -71kg.

Uros ging het eerste van start en kwam in de eerste ronde uit tegen de latere finalist (zilveren medaille) Chedli Al Moussaoni. Beide vechters gaven het beste van zichzelf maar uiteindelijk verloor Uros nipt op punten. Knappe eerste Grappling wedstrijd gevochten tegen een degelijke tegenstander!

Ook Sevan liet zich niet onbetuigd en nam onmiddellijk het initiatief waarbij hij zijn tegenstander naar de grond werkte en direct een dominante positie nam van waaruit hij meerdere armklemmen probeerde aan te zetten. Ook de tegenstander liet zich niet onbetuigd en beet flink van zich af en kon zo ontsnappen uit verschillende posities en klemmen van Sevan. Op een bepaald ogenblik voerde Sevan een hele mooie straight knee bar uit, maar de tegenstander tikte meerdere keren met zijn vingers en als de scheidsrechter keek zei hij dat Sevan een techniek uitvoerde die niet toegelaten was, terwijl de scheidsrechter dit inspecteerde trok hij snel zijn been los en nam Sevan in een ankle lock en begon zich op zijn zijkant te rollen terwijl hij de ankle lock aantrok, volgens het reglement was elke vorm van torsie op de gewrichten ten strengste verboden en Sevan tikte op de tegenstander om aan te duiden dat hij een vermoedelijke heel hook niet mocht toepassen, jammerlijk genoeg werd dit verkeerd geïnterpreteerd door de scheidsrechter die dacht dat Sevan effectief aftikte op de ankle lock…heel spijtig voorval want Sevan was zonder meer overduidelijk de betere vechter in deze kamp…nadien werd er nog over gesproken met de scheidsrechter maar gedane zaken nemen geen keer…

Weer ervaring bij en dat is waarvoor we aan alle wedstrijdvormen deelnemen!

Reacties zijn gesloten.