zaterdag 22 februari 2014: RESPECT Fighting Championship te Dortmund (Duitsland)

image_pdfimage_print

Op zaterdag 22 februari 2014 namen RONIN M.M.A. vechters Chris Coppens, Richie Vandamme en Pascal Scholz deel aan het bekende M.M.A. evenement RESPECT Fighting Championship te Dortmund (Duitsland) en werden gecoacht door Hanshi Eric, Senpai Stephan en Senpei Gary, die zich uitstekend bezig hielden met de vechters.

Het betrof hier een toernooivorm waarbij er gevochten werd om de RESPECT FC titel (inclusief kampioensgordel)…

Pascal Scholz begon als eerste maar sneuvelde in de kwart finales door middel van KO die veroorzaakt werd door een mawashi geri jodan of high roundhouse kick…spijtig maar niets aan te doen, volgende keer zien we zeker meer van Pascal, die toch eindigde op een respectvolle 5de plaats in zijn gewichtsklasse -82kg!

Richie Vandamme ging in de kwartfinales voluit in een wedstrijd waar er constant stoten, trappen en takedowns aan bod kwamen, het werd een ware uitputtingsslag tussen twee heavyweights (ware clash of the titans momenten), waarna de tegenstander Kogi Goonman uiteindelijk won op punten. In de volgende partij keerde een gelijkaardig scenario terug maar moest Richie de duimen leggen tegen zijn Poolse tegenstander Paul Peter Zielonka door middel van opgave (tap-out) veroorzaakt door een americana armlock. Na deze loodzware (letterlijk en figuurlijk) gevechten behaalde Richie dan toch een verdiende 3de plaats in zijn gewichtsklasse -100kg!

Chris Coppens vocht zich in de kwartfinales het hart uit het lijf tegen een sterke tegenstander Michaël Jubelius uit het Luta Livre (vrije stijl worstelen) en kwam sterk door met harde vuist- en kniestoten (waarvan er 1 weliswaar onvrijwillig de tegenstander voluit in het kruis raakte), maar de tegenstander liet zich ook niet onbetuigd en bracht Chris enkele keren naar de grond met een mooie takedown, waarbij hij Chris in een armtriangle choke, een read naked choke wist te steken, maar Chris wist zich telkens op een rustige manier te bevrijden uit deze hachelijke situaties. Chris werkte heel actief als onderliggende vechter, waarbij hij constant het lichaam van zijn tegenstander bestookte met stoten naar de ribben, die telkens goed doorkwamen… op een bepaald moment leidde dit zelfs naar een mooie sweep waarbij Chris zich in full mount wist te plaatsen en waar hij zijn tegenstander met enkele snoeiharde hammer fists wist te raken maar blijkbaar was het een erg moeilijke beslissing, want ook Chris verloor nipt op punten…maar behaalde uiteindelijk toch een verdiende 3de plaats in zijn gewichtklasse -75kg!

Speciale dank aan iedereen die mee kwam om te supporteren!

Speciale dank aan de autobestuurders Nikolaas De Ceurt en Patrick Ghion!

Speciale dank aan de vechters Pascal Scholz, Richie Vandamme en Chris Coppens!

Speciale dank aan Senpai Stephan Van Wichelen en Senpei Gary Kono!

Speciale dank aan het RESPECT FC bestuur, want het was allemaal heel vlot georganiseerd!

Reacties zijn gesloten.