zaterdag 13 oktober 2018: Staredown Fighting Championship XIII te Antwerpen

image_pdfimage_print

Op zaterdag 13 oktober 2018 nam het RONIN M.M.A. team deel aan het Staredown Fighting Championship XIII dat doorging in de sporthal Arena te Antwerpen.

De officiële weging vond de dag voordien plaats en zowel Gilles Duflou als zijn tegenstander Viskhan Makaev stonden perfect op gewicht in de categorie Middleweight -83,9kg.

De partij zelf beantwoordde aan alle verwachtingen, een uitputtingsslag waarin beide vechters het beste van zichzelf gaven.

Gedurende de eerste en het begin van de tweede ronde werkte een worstelende Viskhan Makaev zijn tegenstander tegen de kooiwand, waar beide vechters vuist- en kniestoten uitwisselden en waar Viskhan Makaev voluit ging voor de takedown, wat hem erg moeilijk gemaakt werd door de uitstekende takedown defence van Gilles Duflou. Af en toe werd de clinch gelost en dan kwam Gilles Duflou meerdere keren goed door met afwisselende stoot-en traptechnieken. Ook Viskhan plaatste enkele rake treffers. Bij het begin van ronde 3 werd het duidelijk dat Viskhan er conditioneel doorzat en via een counterende legtrip bracht Gilles Duflou hem naar de grond, nam de backmount, plaatste een body triangle en zette vervolgens een rear naked choke aan die Viskhan zwaar naar adem deed happen, maar de Tsjetsjeen vocht moedig en weigerde te tappen. Vervolgens nam Gilles Duflou via een sweep de full mount en startte een hels ground and pound offensief waarbij afwisselend hook punches en hammer fists op het gezicht van Viskhan belandden.

Na het eindsignaal vielen beiden vechters uitgeput op de grond…sterke partij en respect voor beide deelnemers!

Gilles Duflou werd uitgeroepen als winnaar via unanieme beslissing en komt zo op een mooie 5 – 3 – 0 te staan (8 M.M.A. partijen in totaal)

Speciale dank aan:

  • wedstrijdvechter Gilles Duflou
  • coach Eric Van Vaerenbergh
  • verzorger Tom Vanhilderson
  • filmer Sevan Madenjian
  • alle supporters
  • de volledige Staredown Fighting Championship organisatie
  • de BKBMO
  • de BMMAF