zaterdag 11 april 2009: Fight Weekend te Sint Amands

image_pdfimage_print

Op zaterdag 11 april 2009 vocht Walter Staelens zijn allereerste Muaythai partij en Emrah Cengizhan zijn 3de C klasse Muaythai partij op een Muaythai B gala ingericht door Muaythai club Kicking Time.

Walter Staelens ging als eerste aan de slag, waarin beide vechters het uiterste van zichzelf gaven…Walter Staelens kwam beter in de wedstrijd door zijn mooie bokstechnieken, draaide vlot rond en combineerde goed, terwijl zijn tegenstander meer gebruik maakte van de lengte van zijn benen om Wally van op een afstand te bestoken met snoeiharde low kicks en hoge cirkelvormige trappen (high roundhouse kicks)… maar plots kreeg Wally een onverwachte rechtse hoek op de slaap, waarvoor hij 8 tellen kreeg aangerekend…het gevecht vervolgt en gaat constant op een hoog tempo over en weer, tot op het einde van de laatste ronde Wally op een hoge cirkelende trap loopt en KO gaat…grappige anekdote…Walter wou gewoon verder vechten en bleef maar ontkennen dat hij KO was geweest…hij wist het echt niet meer…mooie trap…mooie KO…niets aan te doen…gewoon deze ervaring meenemen naar de volgende partij!

Emrah vocht een rematch tegen een kerel waarbij de eerste partij op een draw (gelijkstand) was uitgelopen, Emrah was heel goed voorbereid…de vele low kicks die zijn tegenstander plaatste lieten hem onbetuigd en hij glimlachte er alleen maar om…maar blijkbaar vergat onze Muaythai C klasser dat het aantal punten opliep! In de tweede ronde ramde Emrah zijn tegenstander de ring rond en een loeier van een linkse hoek gevolgd door een rechtse high roundhouse kick (migi mawashi geri jodan) deden zijn tegenstander zwaar bloedend wankelen, de bel bracht voortijdige redding. Het was nu aan Emrah om komaf te maken met zijn zwaar aangeslagen tegenstander in de laatste en beslissende ronde, maar de jongen bood heldhaftig weerwerk tegen de naar een KO zoekende Emrah…resultaat…Emrah verliest op nipt op punten. Jammerlijk maar correct…maar een goede test voor Emrah die ook op 26 april 2009 een Muaythai C partij moet knokken op “Staredown 3”. Mijn respect aan de RONIN M.M.A. vechters, want ze hebben er toch gestaan en het beste van hunzelf gegeven, weer eens wat anders dan al die “keyboard-warriors”!!!