vrijdag 21 juni 2013: IBK zomerkamp te Maienfeld (Zwitserland)

image_pdfimage_print

Het was een prachtig zomerkamp dat doorging van vrijdag 21 juni 2013 – zondag 23 juni 2014 in het Zwitserse Maienfeld in de Zwitserse Alpen…echt prachtig!

Een natuur om stil van te worden, een groepsgeest die je bijna nergens meer terug vind en een samenwerking waar veel Budoka’s nog iets van kunnen leren.

Realistische technieken uit het Kyusho Combatives System, die werden aangeleerd door Hanshi Dustin Seale…indrukwekkend!

Hanshi Dustin Seale is een politie officier uit Chicago, die dagelijks geconfronteerd wordt met de realiteit in de gevaarlijke achterbuurten van zijn stad…desondanks zijn heel efficiënte technieken, blijkt de persoon ook heel nederig en respectvol ten opzichte van Kaicho Jon Bluming, die hij een icoon noemde en de grondlegger van krijgskunsten in de Westerse samenleving…een echte Budoka, die ons tevens uitnodigde om naar Chicago te komen met onze groep!

Kaicho Jon Bluming verzorgde het ne-waza (grondwerk) en verklaarde stukje per stukje hoe belangrijk het kennen van de juiste positie en het controleren en beheersen van de technieken is…op 80-jarige leeftijd demonstreerde Kaicho dat hij nog menig (jongere en getrainde personen) kon controleren en zelfs doen tappen op de tatami…iedereen was onder de indruk!

Hanshi Pedro Roiz liet de 120-man tellende groep volledig opgaan in een prachtige kihon training, waarbij velen enkele zweetdruppels verloren…waarbij Hanshi Lionel Bricnet het belang van Ibuki & Nogare aantoonde en Hanshi Eric Van Vaerenbergh de ganse groep, leerling per leerling streng controleerde op eventuele fouten in de ademhaling of technieken.

Na de kihon training werd er op Kyokushin Budokai All-Round Fighting wijze gespard onder alle deelnemers op een technische en verantwoorde manier, onder het strenge toezicht van Kaicho en alle aanwezige zwarte gordels.

Shihan Peter Angerer leidde dan weer de les in op zondagochtend met de nodige Grappling technieken, voornamelijk gericht op leglocks (beenklemmen) en armlocks (armklemmen)…hij werd hier bijgestaan door Hanshi Marc Howes, Hanshi Lionel Bricnet, Hanshi Pedro Roiz en Hanshi Eric Van Vaerenbergh.

Respect voor de knappe manier van organiseren van kampleider Shihan Niklas Albrecht en voor de niet te evenaren inzet van de volledige crew die het zomerkamp tot een goed einde wisten te brengen!

Dank aan allen die aanwezig waren en aan mijn leerlingen die mij vergezelden en de eer van de IBK België hoog wisten te houden!