zaterdag 27 november 2010: Pro Fight Karate toernooi te Toulon (Frankrijk)

Afgelopen weekend hebben Shihan Eric Van Vaerenbergh, Robin Geens, Franck Nolot, Gevorg Mkhlajyan en Eric Palau deelgenomen aan het Pro Fight Karate toernooi in het Zuid Franse Toulon. Het betrof hier een toernooi van hoge klasse met mooie geldprijzen en een volledige onkostenvergoeding. Alle deelnemers waren zwarte gordels met een uitstekend palmares! Het IBK team bestond uit allemaal Kyu graden (gekleurde gordels) maar de fighting spirit ontbrak zeker niet!

Robin Geens moest als eerste aantreden in de zwaargewichten en zijn tegenstander was niemand minder dan Pacome Assi … het was een mooi gevecht, Robin vocht zijn partij technisch mooi uit en verloor op punten…nadien bleek dat Robin zijn wedstrijd volledig had uitgevochten met een gebroken spaakbeen en ellepijp…respect!

Gevorg Mkhlajyan was de volgende die aantrad tegen niemand minder dan Miguel Haro ook dit gevecht ging over de volledige wedstrijdsduur en Gevorg verloor nipt op punten maar scoorde meer dan de andere halve finalist, die voortijdig moest stoppen door een TKO en veroverde zo een welverdiende 3 plaats in de categorie lichtgewichten.

Franck Nolot kwam in de halve finales uit tegen de Tsjetsjeense Kyokushin kampioen Chamil Bachaev en ging schitterend van start met prachtige combinaties, die Bachaev achteruit dwongen en hem meerdere keren flink raakten…op een halve minuut voor het einde van de ronde kwam de Tsjetsjeen met een waaier van trap en stootcombinaties naar voren gestormd, waarop Franck goed reageerde met de nodige afweren en zelfs nog enkele traptechnieken maar de laatste stoot kwam vol door en Franck kreeg prompt en terecht 8 tellen aangerekend…enkele seconden later klinkt de gong en Chamil wint verdiend de wedstrijd. Respect voor deze prestatie van Franck!

Eric Palau trad aan als laatste vechter van het nationale team, meegestuurd door Sensei Mario van Hybrid dojo. Eric kwam in zijn halve finale uit tegen Maxim Demeautis een top Kyokushin vechter met een indrukwekkend palmares op zijn naam! Eric Palau vocht uit een verdedigende positie en kwam regelmatig goed door met een rechte stoot en enkele worpen… zijn tegenstander trapte verschrikkelijke low kicks en hoge trappen naar het hoofd… Eric ontsnapte éénnmaal nipt aan een zware KO, toen hij dankzij een uitstekende dekking, een verschroeiende mawashi geri jodan naar het hoofd wist te blokken, de bovenarm van Eric was in enkele seconden dubbel zo dik! In de volgende ronde kreeg Eric een gesprongen trap voluit in het aangezicht, ging prompt neer en sprong, tot iedereen zijn verbazing onmiddelijk terug recht!! De filmpjes die later online zullen geplaatst worden zullen duidelijk maken wat ik bedoel…hoe dan ook Eric vecht zijn wedstrijd verder uit en verliest op punten, maar keert huiswaarts met wat extra zakgeld en een welverdiende 4de plaats! Het mag zeker vermeld worden dat het team van de IBK België, geknokt heeft voor wat ze waard waren en er trots mag op zijn dat alle vechters hun wedstrijd hebben uitgevochten en zonder blessures, maar met een 3de en 4de plaats huiswaarts mochten keren.

Enkele mooie gezegden die van toepassing waren op het team van de IBK België:

Pacome Assi: vertaald uit het frans over Robin Geens “die kleine gangster heeft mij verrekt pijn gedaan met zijn jabs en low kicks, ik dacht dit wordt een walk-over, want die Belg is bang van mij, maar hij bleek veel sterker dan hij liet uitschijnen”

Maxim Demeautis: vertaald uit het frans over Eric Palau “man, man, man die kerel heeft een hoofd zo hard als een kasseisteen”

Chamil Bachaev: vertaald uit het frans over Franck Nolot “leuk voor mij dat ik deze rematch win na mijn verlies tegen Nolot in Nice vorig jaar, maar ik moet toegeven zijn staande werk is flink verbeterd”

Miguel Haro: vertaald uit het frans over Gevorg Mkhlajyan “jongens toch, wat een uitputtende partij was dit, die kleine Armeniër bleef maar komen”

Shihan Koen Scharrenberg: “ik geloof dat het woord opgeven niet in het Belgische woordenboek vermeldt staat”

Speciale dank aan:

  • Onze verzorger Aaron Rys, die Frederick verving wegens werkomstandigheden
  • Guy Sauvin en alle medewerkers voor de fantastische ontvangst en begeleiding
  • Kancho Henk en Shihan Koen voor de aangeboden kans
  • Sensei Mario D’Hoker om Eric Palau mee te sturen
  • aan de vechters om de eer van het nationale team hoog te houden

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Pro Fight Karate Toernooi 2010




zaterdag 27 november 2010: Muaythai stage met Shihan Peter Verschuren te Blankenberge

Op zaterdag 27 november gaf Shihan Peter Verschuren een Muaythai stage bij RONIN M.M.A. Blankenberge.

Ongeveer 50 personen namen deel aan deze kwalitatief hoogstaande stage, waarbij het juist toepassen van meerdere combinaties de absolute hoofdrol speelde.

Bedankt voor de talrijke opkomst en de positieve sfeer die er gedurende de ganse stage aanwezig was!

Shihan Eric Van Vaerenbergh was jammer genoeg niet zelf aanwezig, omdat hij met het nationale team vertrokken was naar Toulon om er deel te nemen aan de Pro Karate Division.

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




zaterdag 20 november 2010: The Model Factory te Bredene

Amy Van Vaerenbergh, nicht en leerlinge van Shihan Eric Van Vaerenbergh, bereikte gisteren de finale van The Model Factory 2010.

De finale ging door in Bredene en er was een hoop prominent volk aanwezig om de finalisten aan te moedigen.

Amy Van Vaerenbergh won de prijs van “het meest fotogenieke model” en neemt hiermee een grote stap vooruit in haar toekomstige loopbaan!

Proficiat Amy!!




zaterdag 20 november 2010: Outsiders Cup 21 te Minden (Duitsland)

Senpai Stephan Van Wichelen nam gisteren deel aan OC 21 te Minden en Dominik Schlier won er zijn wedstrijd tegen Sebastian Gensch na een medische interventie (diskwalificatie van zijn tegenstander na een gesprongen knie in het kruis).

Dominik was goed op dreef en zette zijn tegenstander zwaar onder druk via uitstekende, goed doorkomende stoot- en trapcombinaties. De tegenstander wou Dominik verrassen met een gesprongen knie maar plaatste die vol op het kruis, waardoor Dominik zwaar in elkaar zakte en de dokter onmiddellijk ter hulp werd geroepen. Dominik vroeg nog om verder te mogen vechten later op de avond, maar de foute traptechniek werd als onherroepelijk beschouwd en leidde tot een logische diskwalificatie…

Dominik vecht op de volgende Cage Fight Night of CFN een titelgevecht tegen een voorlopig nog onbekende tegenstander, zodra die bekend is wordt dit op de website vermeldt!

Mesud Yavuz was ook klaar voor zijn volgende M.M.A. gevecht maar tot onze grote spijt kwam zijn tegenstander niet opdagen…

Nieuwkomer en slechts 17 jaar oud was Nicolai Schnier die voor zijn allereerste partij een 32-jarige vechter Torben Nenast met reeds enkele overwinningen op zijn palmares voorgeschoteld kreeg. Onze jeugdige strijder vocht 3 ronden heldhaftig mee en nam na ronde 2 het overwicht dankzij uitstekend staand vechten, op 20 seconden voor het einde werd hij na een take down gewurgd via een arm triangle choke en moest hij aftikken met minder dan 10 seconden op de timer…spijtig maar toch heel goed gevochten!

Proficiat aan Senpai Stephan en zijn ganse team!




maandag 15 november 2010: Shihan Eric Van Vaerenbergh wordt erkende VVSP Sportpsycholoog

Op maandag 15 november 2010, kreeg Shihan Eric Van Vaerenbergh de bevestiging tot toetreding tot de Vlaamse Vereniging Sport Psychologie, na een schriftelijke aanvraag en het indienen van de benodigde administratieve bewijzen (diploma als Sportpsycholoog) treed hij vanaf vandaag als erkende Sportpsycholoog (Mental Coach) toe tot de VVSP met als doelstelling het mentaal begeleiden van atleten.

#gallery-3 { margin: auto; } #gallery-3 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-3 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-3 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

 




dinsdag 9 november 2010: BJJ stage met Grande Mestre Flavio Behring te Brussel

Op dinsdag 9 november 2010 nemen Shihan Eric en zijn leerling Robin Geens deel aan een Braziliaanse Jiu Jitsu stage te Brussel onder leiding van Grande Mestre Flavio Behring.

Op het einde van de stage, die werd ingericht door Hybrid Dojo, onder auspiciën van de BJJB kende Sensei Mario D’Hoker, Shihan Eric zijn derde witte streep op zijn paarse gordel toe.

#gallery-4 { margin: auto; } #gallery-4 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-4 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-4 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




maandag 1 november 2010: BJJ seminar met Grande Mestre Flavio Behring te Grimbergen

Van maandag 1 november tot vrijdag 5 november 2010 volgt Shihan Eric Van Vaerenbergh, samen met Senpei Robin Geens een speciale Behring Braziliaanse Jiu Jitsu seminar van 20 uren te Grimbergen onder leiding van rode gordel 9de Dan BJJ Grande Mestre Flavio Behring, ingericht door No Chao BJJ Academy, onder auspiciën van de BJJB.

#gallery-5 { margin: auto; } #gallery-5 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 50%; } #gallery-5 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-5 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




maandag 25 oktober 2010: Shihan Eric Van Vaerenbergh wordt ICOBA lesgever in agressiebeheersing

Op 25 oktober 2010 wordt Eric Van Vaerenbergh, door de Belgische Staat, als ICOBA lesgever erkent en mag hij agressiebeheersing doceren aan opvoedkundigen die tewerkgesteld zijn in door de Belgische Staat gesubsidieerde opleidingscentra (sector 319 & 331).

De vorming bestond uit onderstaande 5 modules:

  • Module 1: basisvorming
  • Module 2: wettige zelfverdediging
  • Module 3: training basishoudingen met acteur en trainer
  • Module 4: preventie, opvang en nazorg
  • Module 5: inzicht in je eigen communicatieprofiel

#gallery-6 { margin: auto; } #gallery-6 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-6 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-6 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




zaterdag 16 oktober 2010: BJJ stage met Senpai Koen Smets te Blankenberge

Wederom een zeer leerrijke BJJ stage onder de deskundige leiding van BJJ Black Belt Senpai Koen Smets, die bij deze stage vooral half guard, ankle locks, clock chokes, kimura & americana benadrukte met de daarbijbehorende submissions.

Geen kwantiteit maar kwaliteit op de stage, want vier witte gordels met vier strepen BJJ beten tijdens de sparring flink van zich af, Senpai Atom, Senpai Stephan (altijd van de partij, zelfs al is het telkens méér dan 4 uren rijden), Franck en Robin…ook hoedje af voor de andere aanwezigen, zoals Dirk Begeyn, die er als vijftig plusser nog steeds even enthousiast staat als de jeugd!

Mijn speciale dank aan alle mensen die zijn komen opdagen en we kijken reeds uit naar de volgende stage met Shihan Peter Verschuren (Muaythai), die doorgaat op zaterdag 27 november 2010.




vrijdag 15 oktober 2010: Shihan Eric Van Vaerenbergh en Robin Geens behalen VTS Trainer B attest te Blankenberge

Op vrijdag 15 oktober 2010 behaalden beiden het VTS Instructeur B & Trainer B attest te Blankenberge na het volgen van onderstaande vakken in module 1:

  • motorisch leren
  • ontwikkelingsleer
  • anatomie
  • fysiologie & sportfysiologie
  • trainingsmethodiek
  • sportpsychologie & coaching

#gallery-8 { margin: auto; } #gallery-8 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-8 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-8 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




maandag 20 september 2010: BJJ stage met Augusto Ferrari te Blankenberge

Op maandag 20 september 2010, kreeg RONIN M.M.A. Blankenberge het bezoek van niemand minder dan BJJ wereldtopper Augusto Ferrari!

De stage bestond uit 2 delen, het eerste deel was vooral basics en het tweede deel voor gevorderden.

Op het einde van de stage kon iedereen open vragen stellen en als neusje van de zalm mocht iedereen eens met Augusto Ferrari rollen.

Paarse gordel Johan was eveneens van de partij en rolde met alle lagere banden. Johan vertrekt binnenkort voor enkele maanden naar Brazilië, om zich er volop voor te bereiden op de Europese kampioenschappen BJJ.

Dat Augusto Ferrari wereldklasse is, kan niemand ontkennen, dat hebben we de afgelopen weken meer dan genoeg kunnen vaststellen. Senpai Stephan Van Wichelen was ook van de partij, zoals altijd trouwens en rolde méér dan 10 minuten met Augusto Ferrari, hij kreeg hierna prompt een derde streep op zijn witte gordel gordel toegewezen door Augusto Ferrari en Shihan Eric.

Met andere woorden een stage om vingers en duimen af te likken, veel deelnemers, vol enthousiasme en ijver…wat kan een mens zich nog meer wensen?

Speciale dank aan:

  • Johan voor alle moeite die hij deed voor zowel Augusto als voor mij.
  • Augusto Ferrari voor de schitterende stage.
  • Bram voor de fotoshoot.
  • Sensei Mario D’hoker om dit allemaal te regelen voor ons!!!

#gallery-9 { margin: auto; } #gallery-9 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-9 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-9 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




dinsdag 31 augustus 2010: RONIN M.M.A. Italië

Shihan Lionel Bricnet, de Dai Shihan van de IBK Frankrijk, bracht Shihan Eric op het IBK zomerkamp te Nederland, het goede nieuws dat er 3 nieuwe RONIN M.M.A. dojo’s bijgekomen waren in Italië, deze 3 clubs trainen Kyokushin Budokai All-Round Fighting, M.M.A., Muaythai, enz. onder het alziende oog van Sensei Bruno Comba.

Welkom aan de 3 nieuwe RONIN M.M.A. dojo’s:

RONIN M.M.A. Saluzzo

RONIN M.M.A. La Brigue

RONIN M.M.A. Tende

#gallery-10 { margin: auto; } #gallery-10 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-10 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-10 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

 




donderdag 26 augustus 2010: IBK zomerkamp te Emmen (Nederland)

Vrijdagavond vertrok het team van de IBK België richting Nederland, waar het jaarlijkse IBK zomerkamp plaatsvond van donderdag 26 augustus 2010 – zondag 29 augustus 2010.

Meer dan 120 Budoka’s waren op het zomerkamp komen opdagen. Er werd hard getraind op Kyokushin Full Contact Karate, Kyokushin Budokai All-Round Fighting, Judo, Muaythai en zelfs op drukpunten.

Er waren verschillende nieuwe landen komen opdagen, met enkele heel goede zwarte gordels zoals de IBK Canada, vertegenwoordigd door Shihan Maximiliano Ferraiolo, die 1 x wereldkampioen Kyokushin Full Contact karate en 2 x wereldkampioen Daido Juku is, de IBK Zwitserland vertegenwoordigd door Shihan Claudio Alessi, die een palmares inzake gevechtsporten heeft van hier tot in Timboektoe en reeds 3 jaar de persoonlijke lijfwacht is van de Dalai Lama…er waren ook mensen van de IBK Bosnië en de IBK Brazilië aanwezig.

Super goede sfeer alom en op de Dan graden examen werd er onder het oog van een strenge examencommissie, een keiharde 30 man kumite gestreden voor de kandidaten Shodan 1ste Dan zwarte gordel Kyokushin Full Contact Karate.

Kancho Henk Kuipers werd door Kaicho Jon Bluming, na een periode van 5 jaar Kancho te zijn, gepromoveerd tot Kudan 9de Dan rood / zwart geblokte gordel Kyokushin Budokai All-Round Fighting en hetzelfde werd toegekend aan Hanshi Bernard Creton, die deze eer meer dan toekomt.

Shihan Mladen Sancic werd ook gepromoveerd voor zijn schitterende prestaties gedurende de afgelopen jaren en mag zichzelf vanaf nu Hanshi laten noemen.

Shihan Tom Madsen, werd als IBK Scandinavië Dai Shihan eveneens gepromoveerd tot Nanadan 7de Dan rood / wit geblokte gordel omwille van zijn inzet voor de IBK en voor het behalen van de wereldtitel M.M.A. enkele maanden geleden in Las Vegas!

Shihan Lionel Bricnet was ook van de partij en bracht 3 van de 5 nieuwe landen aan voor de IBK, waarvoor dank Shihan!

Speciale dank aan Kancho henk Kuipers voor alle moeite om ons te laten genieten van dit schitterende zomerkamp!

Speciale dank aan Shihan Don Saint voor zijn uitstekende werk als IBK secretaris!

Speciale dank aan Shihan Lionel om ons nog 3 extra landen te schenken!

Speciale dank aan Fuko Kancho Bernard Creton om mijn pijn wat te verlichten!

Speciale dank aan Shihan Frank Schöller om mij bij hem thuis te laten overnachten en de uitzonderlijke gastvrijheid die ik mocht genieten!

Speciale dank aan alle medewerkers die ons dagelijks van voedsel en drinken voorzagen!

Speciale blijk van bezorgdheid voor IBK Spanje Dai Shihan Pedro Roiz, die op het vliegveld in een ernstig auto ongeluk terechtkwam en daarbij zijn beide armen en één been brak!

#gallery-11 { margin: auto; } #gallery-11 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-11 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-11 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




vrijdag 20 augustus 2010: Kyokushin Full Contact Karate stage met Shihan Frank Schöller te Blankenberge

Op vrijdag 20 augustus 2010 kwam Shihan Frank Schöller op bezoek in Blankenberge en vereerde ons met een onverwachte stage Kyokushin Full Contact Karate, waarbij hij ons deftig drilde op Tai Sabaki (ontwijkingstechnieken) en daarbijbehorende counters gericht op de plexus solaris en de lever.

Later op de avond maakten we er met ons allen nog een gezellige avond van met een hilarisch etentje op de markt van Blankenberge!

In 2011 gaan Shihan Eric Van Vaerenbergh en Shihan Frank Schöller opnieuw samen naar Japan, om er te trainen in de Honbu van wijlen Sosai Mas Oyama.

 




maandag 16 augustus 2010: Initiatie Behring Braziliaanse Jiu Jitsu tijdens de Sportanimo sportkampen te Blankenberge

Gedurende de week van 16 augustus tot en met 20 augustus 2010 werd er in samenwerking met Sportanimo vzw en de sportraad van Stad Blankenberge, dagelijks initiatielessen in Behring Braziliaanse Jiu Jitsu gegeven door Shihan Eric Van Vaerenbergh. De lessen gingen door in het Noordzee zwembad te Blankenberge.

#gallery-12 { margin: auto; } #gallery-12 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 50%; } #gallery-12 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-12 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




woensdag 28 juli 2010: Initiatie Mixed Martial Arts tijdens Grabbelpas & Swap te Blankenberge

Op 28 juli 2010 geeft Shihan Eric Van Vaerenbergh, in het kader van de Grabbelpas en Swap en  ingericht door de Jeugddienst Blankenberge, een Initiatie Mixed Martial Arts te Blankenberge.

#gallery-13 { margin: auto; } #gallery-13 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 50%; } #gallery-13 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-13 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




maandag 19 juli 2010: Initiatie Behring Braziliaanse Jiu Jitsu tijdens de Sportanimo sportkampen te Blankenberge

Gedurende de week van 19 juli tot en met 23 juli 2010 werd er in samenwerking met Sportanimo vzw en de sportraad van Stad Blankenberge, dagelijks initiatielessen in Behring Braziliaanse Jiu Jitsu gegeven door Shihan Eric Van Vaerenbergh. De lessen gingen door in het Noordzee zwembad te Blankenberge.

#gallery-14 { margin: auto; } #gallery-14 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 50%; } #gallery-14 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-14 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




zaterdag 26 juni 2010: Open Nepalees Kyokushin Budokai All-Round Fighting toernooi te Kathmandu (Nepal)

Vorig weekend heeft de IBK Nepal, onder supervisie van Sensei Rajendra Subedi, het eerste IBK Nepal Open Nepalees Kyokushin Budokai All-Round Fighting toernooi georganiseerd. Het evenement ging van start met een speciale Tameshiwari ceremonie ter ere van Kaicho Jon Bluming. Heel wat atleten van verschillende gevechtsstijlen namen deel aan het toernooi. Alle finalisten kregen een prachtige trofee en ook de andere deelnemers gingen huiswaarts met een mooie medaille. Tijdens het toernooi kwam de pers opdagen en filmde enkele leuke gevechten (die op YouTube zullen geplaatst worden) en de krant nam een interview met Sensei Rajendra Subedi af.

Sensei Rajendra Subedi vertegenwoordigd eveneens 14 succesvolle RONIN M.M.A. clubs in Nepal. Hij is tevens een 10-tal jaren een rechtstreekse student van Shihan Eric Van Vaerenbergh.
Bekijk zijn persoonlijk profiel

#gallery-15 { margin: auto; } #gallery-15 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-15 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-15 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




zaterdag 19 juni 2010: BJJ stage met Senpai Koen Smets te Blankenberge

Het was weer een heerlijke stage, waarin vooral de nadruk werd gelegd op de half guard en de bijhorende ontsnappingen.

Senpai Koen besteedde meer dan 2 uren aan technieken, waarin hij vlot werd bijgestaan door zijn discipel Jurgen Goemans. Na de technische training was het tijd om de aangeleerde technieken en vanzelfsprekend ook de andere, uit te gaan testen in het rollen.

Shihan Eric kreeg van Senpai Koen te horen dat zijn grondwerk flink verbeterd was en dat hij net zijn tweede witte streep op zijn paarse gordel verdiend had!

Kortom, een zware dobber voor menig persoon die dit moest doen met Senpai Koen en Jurgen, maar iedereen deed zijn uiterste best en het werd een erg zweterige bedoening!

Bedankt aan allen die aan de stage deelnamen!




zaterdag 5 juni 2010: IBK Budo Survival Camp te Doorn (Nederland)

Op zaterdag 5 juni 2010 was het RONIN M.M.A. team terug van de partij op de jaarlijkse Budo Survival Camp dag bij het korps Mariniers te Doorn, waar er in grote groepen geoefend werd op de verschillende krijgskunsten die betrekking hebben op het Kyokushin Budokai All-Round Fighting van grondlegger Kaicho Jon Bluming.

#gallery-17 { margin: auto; } #gallery-17 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-17 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-17 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




zaterdag 15 mei 2010: Outsiders Cup 18 te Minden (Duitsland)

Het voorbije weekend trok het RONIN M.M.A. team richting Minden, Duitsland (zes uren rijden) om er opnieuw aan te treden in de OC 18 Cage Fights, met het oog op een mogelijke deelname op het bekende M.M.A. evenement Cage Fight Night 8. Alle RONIN M.M.A. vechters (behalve Dominik Schlier, maar het is duidelijk te zien op het filmpje dat hij wél won, wegens opgave van de tegenstander via zijn coach na een zwaar GnP offensief van Dominik) wonnen er hun partij door middel van KO, TKO of via submission…niemand op beslissing.

Hieronder de resultaten van het evenement:

MMA AM / OC Pancrase
Mesut Yavuz (Ronin Leverkusen) defeats Moses Mc Dermid (FightSports Minden)
Submission, R1, 2:16

MMA AM / OC Pancrase
Revaz Koberidze (Ronin Belgium) defeats Waldemar Eberhardt (FightSports Minden)
Submission, R1, 1:32

MMA Pro
David Zürn (Fenriz Berlin) defeats Dominik Schlier (Ronin Leverkusen)
Armbar, R1, 4:45

MMA AM / OC-Pancrase
Franck Nolot (Ronin Belgium) defeats Dirk Bölman (FightSports Minden)
Armbar, R1, 1:30

MMA AM / OC-Minus
Robin Geens (Ronin Belgium) defeats Stefan Schecker (FightSports Minden)
KO, R1, 3:21

Grappling
Revaz Koberidze (Ronin Belgium) defeats Kevin Kucinski (FightSports Minden)
Armbar, R1, 5:26

MMA AM / OC-Pancrase
Henrik Güßgen (Ronin Leverkusen) defeats Eduard Krenz (FightSports Minden)
KO, R1, 0:48

#gallery-18 { margin: auto; } #gallery-18 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-18 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-18 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




zaterdag 1 mei 2010: M.M.A. stage met Wim Deputter te Blankenberge

Op zaterdag 1 mei 2010 ontving RONIN M.M.A. Blankenberge niemand minder dan Wim Deputter als gastdocent!

Mensen uit verschillende dojo’s waren komen opdagen en iedereen was meteen geboeid door de grote klasse die M1, CAGE RAGE, STRIKEFORCE vechter Wim Deputter uitstraalde…men kreeg guard passes, rubber guard, nino guard, omo plata, gogo plata, straight armbars, americana’s te zien die zowel in het BJJ, Grappling als het M.M.A. 100% toepasbaar zijn.

Na de technische training werd er voluit gerold, Grappling voor de groep en nadien M.M.A. voor de RONIN M.M.A. vechters, waarbij Wim Deputter méér dan een half uur ononderbroken met Revaz, Franck, Robin en Dominik sparde. De stage werd zo’n fun dat de dojo een extra uur werd bijgehuurd om verder te rollen en te sparren!

Dergelijke stage is zeker voor herhaling vatbaar!

Speciale dank aan Wim Deputter en zijn team, Senpai Stephan en zijn team, Kristof Van Den Driessche en zijn vrouwtje Amourie en alle aanwezigen. Spijtig genoeg kwam Senpai Atom vast te zitten in de Kennedytunnel, door een defect voertuig die de volledige doorgang blokkeerde voor alle voertuigen…en kwam Shihan Eric een uur later in de dojo aan, door een jammerlijk sterfgeval in zijn familie….

#gallery-19 { margin: auto; } #gallery-19 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-19 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-19 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




zaterdag 17 april 2010: Shihan Eric Van Vaerenbergh en Robin Geens behalen VTS Initiator attest te Kaprijke

Op 17 april 2010 behaalden beiden het VTS Initiator attest te Kaprijke na het volgen van onderstaande vakken in module 1:

  • veilig sporten curatief luik
  • veilig sporten preventief luik
  • didactiek

Na dit goede nieuws hebben beiden zich ingeschreven voor de volgende cursus namelijk Bloso Instructeur B & Bloso Trainer B die zal doorgaan in het Bloso Sportcentrum te Blankenberge.

#gallery-20 { margin: auto; } #gallery-20 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-20 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-20 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




zaterdag 17 april 2010: Cage Fight Night 7 te Koblenz (Duitsland)

Zaterdag 17 april 2010 trad Dominik Schlier aan tegen Abi El Khalfi van Team Topfighter op Cage Fight Night 7 te Duitsland. Het werd een bikkelharde M.M.A. B klasse partij waar Abi El Khalfi staande Dominik zwaar het vuur aan de schenen plaatste. Dominik kreeg een regen van stoten en na drie minuten zelfs een serie van drie kniestoten recht in het aangezicht…maar Dominik is niet zomaar de eerste de beste en kroop gewoon weer rechtop, dit zelfs tot ongeloof van de lokale speaker, het publiek en Abi El Khalfi zelf, die ernstige tekenen van vermoeidheid vertoonde na zijn loodzware staande offensief…hierop sprong Dominik opeens op Abi El Khalfi af en zette een guillotine choke aan, liet zich achteruit vallen en sloot zijn guard…de vermoeide Abi El Khalfi kon de energie niet meer opbrengen om nog uit de guillotine choke te ontsnappen en de tap out was een feit! Winnaar op submission in ronde 1 na 3min 53sec… Dominik Schlier! Petje af voor zijn tegenstander die er toch ook echt voor ging en een waardige en eervolle tegenstander was…

#gallery-21 { margin: auto; } #gallery-21 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-21 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-21 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




vrijdag 16 april 2010: Senpai Koen Smets behaald Nidan 2de Dan zwarte gordel Kyokushin Budokai All-Round Fighting te Brussel

Afgelopen vrijdag 16 april 2010, ontving Senpai Koen Smets van IBK Dai Shihan Eric Van Vaerenbergh en zijn eigen Sensei Mario D’Hoker een welverdiende Nidan 2de Dan zwarte gordel Kyokushin Budokai All-Round Fighting.

Senpai Koen Smets verdiende deze promotie, omwille van zijn jarenlange loodzware trainingen en wedstrijden, die hij onder het strenge en waakzame oog van Sensei Mario D’Hoker, een Yondan 4de Dan zwarte gordel Kyokushin Budokai All-Round Fighting, doorbracht.

Senpai Koen Smets was reeds in het bezit van een hogere graad in zowel het Kyokushin Full Contact Karate als het Braziliaanse Jiu Jitsu en toen Sensei Mario de Dan graad aanvraag indiende, was het voor Shihan Eric helemaal niet moeilijk om een Nidan 2de Dan zwarte gordel Kyokushin Budokai All-Round Fighting aan de IBK Dangraden commissie aan te vragen en die op donderdag 10 december 2009 positief bevestigd te krijgen.

Bij de uitreiking was eveneens Mestre Flavio Behring aanwezig en toen het plechtige moment aangebroken was, gaf Sensei Mario een mooie speech die bij menig persoon (inclusief mijzelf) de nodige emoties losweekte.

De IBK België heeft er een nieuwe en volwaardige Nidan 2de Dan zwarte gordel Kyokushin Budokai All-Round Fighting bij en daar zijn we trots op!

Gefeliciteerd Senpai Koen Smets!

#gallery-22 { margin: auto; } #gallery-22 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-22 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-22 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




vrijdag 16 april 2010: BJJ stage met Grande Mestre Flavio Behring te Brussel

Deze BJJ stage vond plaats bij Hybrid Dojo te Brussel, de dojo van Sensei Mario D’Hoker.

Heel wat deelnemers waren komen opdagen en mensen uit verschillende clubs waren vriendschappelijk bezig met het oefenen van de technieken die Grande Mestre Flavio Behring zo mooi voor toonde.

Surprise van de avond was de graduatie ceremonie van Senpai Koen Smets van Shodan 1ste Dan zwarte gordel Kyokushin Budokai All-Round Fighting naar Nidan 2de Dan zwarte gordel Kyokushin Budokai All-Round Fighting, een diploma dat hij uit handen van zijn Sensei Mario D’Hoker en de Dai Shihan van de IBK België, Eric Van Vaerenbergh mocht ontvangen! 

RONIN M.M.A. was aanwezig met maar liefst 9 deelnemers, waarvan 2 uit Duitsland! 




woensdag 14 april 2010: BJJ stage met Grande Mestre Flavio Behring te Blankenberge

Wederom kwam Grande Mestre Flavio Behring ons vereren met een bezoek om met ons zijn jarenlange ervaring te delen. Het aantal opgedaagde deelnemers was niet enorm, mede door de Paasvakantie, maar er werd goed gewerkt en dat is wat uiteindelijk telt. Er werd getraind op side control met kimura, wrist lock, armbar en triangular chokes en neck cranck. Senpai Frank Beels was eveneens van de partij en rolde mee met de deelnemers, waarvoor dank.

Speciale anekdote…Senpai Koen Smets was afwezig omdat het zijn…verjaardag was!!

Happy Birthday Senpai.

#gallery-23 { margin: auto; } #gallery-23 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-23 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-23 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




zaterdag 10 april 2010: BJJ stage met Senpai Koen Smets te Blankenberge

Wederom een hele leuke en leerrijke stage, met accenten op guard passing, hip escapes, straight armbar, straight knee bar, omo plata, en escapes uit de guard, mount, cross en uit een triangle choke.

Dank aan Senpai Koen!

#gallery-24 { margin: auto; } #gallery-24 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-24 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-24 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




zaterdag 3 april 2010: Jon Bluming M.A.X. Challenge 4 te Nice (Frankrijk)

Zaterdag 3 april 2010 heeft het RONIN M.M.A. team te Nice de Jon Bluming M.A.X. Challenge 4 trofee gewonnen, na een schitterend en keihard toernooi gevochten te hebben.

Aaron Rys vocht zijn wedstrijd tegen een ervaren Kyokushin vechter en startte meteen met een regen van combinaties, beide vechters wisselden stoten en trappen uit en Aaron slaagde er meermaals in zijn tegenstander naar de grond te brengen met een mooie take down, maar telkens raakte die tegenstander snel terug rechtop, blijkbaar had hij geen zin om met Aaron naar de grond te gaan. Op een bepaald moment probeert de tegenstander een mooie beenveeg en ondanks het feit dat Aaron uit evenwicht is slaagt hij er toch nog een een schitterende mawashi geri jodan, cirkelende hoge trap naar het hoofd, te plaatsen op het hoofd van de tegenstander. Enkele seconden later plaatst de tegenstander een keiharde stoot op de plexus en gaat Aaron tegen de grond, recupereert niet snel genoeg en wordt uitgeteld…jammer, goed gevochten maar volgende keer beter Aaron!

Franck Nolot vocht zijn eerste wedstrijd tegen een harde knokker, die vorige jaar de Franse kampioenschappen Kyokushin won, Franck nam snel het heft in handen en na minder dan een halve minuut kreeg de Franse kampioen een mooie mawashi geri jodan om de oren gedraaid en stond op zijn benen te wankelen, waardoor hij prompt een waza-ari (half punt) tegenkreeg, gedreven om toch nog te kunnen winnen begon de Franse kampioen een waar tegenoffensief van stoot en traptechnieken, waaruit bleek dat hij die titel niet onverdiend had bemachtigd! In zijn aanvalsdrang raakte hij Franck echter 3 maal met de blote vuist op het gezicht, doch dit werd echter niet bestraft door de scheidsrechter, aangeslagen door dit geweld profiteerde de Franse kampioen ervan om Franck een snoeiharde ushiro geri (achterwaartse trap) in de lever te plaatsen, waarop Franck zwaar neerging en de jonge Franse kampioen naar de volgende ronde doorging. In de halve finales echter, kreeg de Franse kampioen een keiharde leverstoot te verwerken van de Kyokushin kampioen uit Tsjetsjenië, vierde plaats op het WK Kyokushin én die reeds alle tegenstanders binnen de 30 seconden naar het canvas stuurde met één stoot, en brak hierbij een rib. Er werd geloot om een nieuwe tegenstander voor de halve finales en Franck werd eruit geloot. Ze hadden hem beter Franck NoLOOT genoemd…De halve finales binnen en direct kreeg Franck een tegenstander van formaat, een flink uit de kluiten gewassen zwarte gordel Kyokushin, die ook M.M.A. traint…het gevecht start hevig en keihard en na slechts enkele ogenblikken brengt Franck zijn tegenstander met een mooie take down naar het canvas, waar hij direct via de side position een arm triangle choke aanzet en er zijn tegenstander doet tappen, schiterende overwinning! Franck heeft zich nu geplaatst voor de finale waar hij uitkomt tegen de Tsjetsjeense kampioen, die net daarvoor in de halve finales Robin heeft verslagen met een straight arm bar. Franck staat voor een loodzware opdracht, maar besluit er honderd procent voor te gaan…hij blokt alles af, countert met low kicks en high kicks, stoot mee met de Tsjetsjeense kampioen en brengt hem naar de grond waar hij direct op een schitterende manier de back mount neemt, hooks in, klaar om te submitten…de Tsjetsjeense kampioen verdedigd goed en rolt langs alle kanten om er uit te geraken maar Franck blijft onbeweeglijk op zijn rug kleven, helaas was het net op dat moment tijd en moest Franck weer rechtopstaand beginnen…opnieuw wordt er hard geknokt en Franck scoort zwaar met mooie combinaties en moet niet onderdoen voor de Tsjetsjeense Kyokushin kampioen, die ook af en toe enkele klasse flitsen laat zien, maar de fut verliest omdat hij Franck niet neerkrijgt en zelfs al in de back mount is terecht gekomen. Hij zet een slot offensief in, we zijn dan al enkele ronden bezig (wie had dat gedacht!!) en zwaar vermoeid incasseert de Tsjetsjeen de ene techniek na de andere, gefrustreerd valt hij driest aan en Franck vangt hem achteruit vechtend uitstekend op en plaatst een linkse mawashi geri jodan op het hoofd, maar de Tsjetsjeen loopt door en direct plaatst Franck een rechtse mawashi geri op het hoofd, doch ditmaal met het scheenbeen, de Tsjetsjeense Kyokushin kampioen heeft zijn frustraties niet meer onder controle en plaatst gefrustreerd een volle gyaku tsuki (een cross in het boksen) met de blote vuist in het gezicht van Franck, waardoor Franck zijn voeten zeker 20cm van de grond gaan en zijn hoofd wild van voor naar achter en terug slaat (bekijk zeker het filmpje als het online staat). Franck valt neer en is zwaar KO en het duurt toch een 10 tal minuten voor hij terug rechtkomt onder een laaiend applaus van het publiek. De jury komt bijeen en er wordt unaniem besloten om de Tsjetsjeense Kyokushin kampioen te diskwalificeren wegens het plaatsen van een verboden techniek met de blote vuist en met een KO tot gevolg…terechte winnaar van de Jon Bluming M.A.X. Challenge 4 finale Franck Nolot!! Er moet ook gezegd worden dat er heel wat mensen erg onder de indruk waren van ons team en ons kwamen feliciteren met de fighting spirit, het respect en de behaalde resultaten van die dag, inclusief Kaicho Bluming, het hoofd van de Franse gevechtssporten Federatie Maurice en de lokale reporters.

Robin Geens was de verrassing van de dag, want die was in feite als supporter meegekomen…maar door het uitvallen van enkele deelnemers in de gewichtsklasse, mocht Robin deel nemen aan de Jon Bluming M.A.X. Challenge 4…men heeft hem zelfs een dogi (een judopak) geschonken om mee te vechten, daar hij er niet op voorzien was. Robin start zijn eerste wedstrijd tegen een M.M.A. vechter genaamd Maggio, beide heren vechten voluit en het blijkt een zware, intensieve partij te worden die zowel staand als op de grond gestreden wordt, uiteindelijk wordt er in de vierde ronde beslist om op Muaythai regels verder te vechten en Robin bokst schitterend zijn partij uit, hij scoort 30 tegen 5 (zuiver geplaatste stoten op het gezicht) maar wordt als verliezer aangeduid…onbegrip van Shihan Eric, het team, Robin zelf en het voltallige publiek en de aanwezige teams. Opeens wordt Shihan Eric aan de jurytafel geroepen waar de vechter Maggio al klaar staat…hij verteld er uitdrukkelijk dat het niet mogelijk is dat hij deze wedstrijd gewonnen heeft en dat Robin als terechte winnaar moet aangeduid worden, zijn coach knikt bevestigend ja…Robin Geens wordt via de luidsprekers tot de terechte winnaar uitgeroepen en gaat door naar de kwart finales waar hij uitkomt tegen een Afrikaanse bruine gordel Kyokushin, die in de vorige ronde met een zware KO gewonnen had, Robin is hongerig en gaat meteen van start, beide heren tasten elkaar af en wisselen veel low kicks en kniestoten uit, waarvan er eentje goed doorkomt op de Afrikaan zijn gezicht. Robin doet opeens een double leg shoot en brengt op die manier zijn tegenstander prachtig naar de grond, waar hij de guard wil passeren, maar opeens het been van de Afrikaan grijpt en een supersnelle heel hook aanzet waardoor de Afrikaan onmiddellijk tapt en Robin de snelste tap out van het toernooi op zijn palmares plaatst! Robin gaat nu door naar de halve finales waar hij uitkomt tegen de Tsjetsjeense kampioen, deze laatste gaat ogenblikkelijk vooruit met de bedoeling Robin in te blikken binnen de 30 seconden net zoals hij deed met zijn vorige tegenstanders, maar Robin was daar blijkbaar niet mee akkoord…hoe hard de Tsjetsjeense kampioen ook stootte of trapte, Robin had er geen last van en stond gewoon mee te stoten en trappen, blokte mooi alles af en bracht de Tsjetsjeen naar de grond, waar ze wild vechtend verder deden, opeens nam de Tsjetsjeense kampioen de arm van Robin en liep (echt lopend) volledig de andere richting uit, draaide zich boven Robin in de lucht en zette een supersnelle en heel mooie straight armbar aan, waarop Robin direct moest tappen. De Tsjetsjeense kampioen gaat dus direct door naar de finale waar hij later zal verliezen tegen Franck Nolot, maar Robin moet nog een wedstrijd vechten om de derde en de vierde plaats, met andere woorden de kleine finale dus…opnieuw komt er een zwarte gordel Kyokushin op het podium gewandeld en Robin trekt zich daar niks van aan, hij is op volle dreef en niet meer in te tomen…hij start krachtig, snel, beweeglijk en geconcentreerd aan zijn laatste partij en is vastbesloten die te winnen! Wederom gaat het hard tegen hard, maar opeens doet Robin opnieuw een schitterende take down en de zwarte gordel komt in zijn guard terecht, waarop Robin ogenblikkelijk een straight armbar aanzet, waaruit de zwarte gordel probeert te ontsnappen maar prompt door Robin gedraaid wordt. Robin sterkt de armbar uit en net op het moment dat de zwarte gordel wilt tappen, komt de scheidsrechter tussenbeide omdat het tijd is…achteraf als we naar het filmpje keken in onze hotelkamer, kon je zien dat de scheidsrechter de kamp maar liefst 10 seconden te vroeg had gestopt, nu ja…hij die zonder fouten is, werpe de eerste steen! Er wordt dus opnieuw rechtstaand gevochten en Robin werpt zijn low kicks nu heel soepel en krachtig, maar bovenal goed geplaatst en na de derde low kick begint de zwarte gordel pijnlijke grimassen te vertonen, het begin van het einde dus…enkel tellen later zakt hij in elkaar door de feilloze low kicks die zijn been hebben geteisterd, schitterende overwinning van Robin en een prachtige en oververdiende derde plaats mee naar huis!!

Speciale dank aan Shihan Lionel Bricnet voor zijn gastvrijheid en het correct laten verlopen van de Jon Bluming M.A.X. Challenge 4.

Speciale dank aan Sensei Sonia, die uitstekend scheidsrechterde en alles heel correct beoordeelde!

Speciale dank aan de vechter Maggio, die zelf naar de scheidsrechtertafel stapte om te zeggen dat hij niet de terechte winnaar was maar Robin Geens, zo’n type vechter vind je nog maar zelden, respect!!

Speciale dank aan de steun en de warme ontvangst van alle aanwezigen!

Speciale dank aan mijn team dat mij de eer gaf de Jon Bluming M.A.X. Challenge 4 trofee terug mee naar België te brengen en zo mijn Kaicho te tonen dat de Belgen nog steeds wat waard zijn!

#gallery-25 { margin: auto; } #gallery-25 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-25 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-25 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

 




zaterdag 27 maart 2010: Kyokushin Full Contact Karate stage met Shihan Frank Schöller te Blankenberge

Afgelopen weekend werd een Kyokushin stage gegeven door Shihan Frank Schöller, die speciaal vier uren had gereden om te komen doceren in deze full contact karate stijl. Er werd getraind op trap- en stoottechnieken rechtstreeks op het lichaam, tai sabaki’s en het zich verdedigen van een aanval op straat tegen meer dan één tegenstander.

De deelnemers waren laaiend enthousiast en gedreven werkten ze alle kihon en kumite oefeningen af.

Speciale dank aan alle deelnemers, Senpai Stephan, Emrah en Dominik die speciaal uit Duitsland waren gekomen en vanzelfsprekend aan Shihan Frank voor deze leerzame stage.

#gallery-26 { margin: auto; } #gallery-26 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-26 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-26 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




zaterdag 27 februari 2010: Shihan Eric viert 30 jaar Budo

Afgelopen zaterdag 27 februari 2010 was het precies 30 jaar geleden dat Shihan Eric Van Vaerenbergh zijn eerste voetstappen in de Budowereld plaatste…

#gallery-27 { margin: auto; } #gallery-27 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-27 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-27 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




zaterdag 27 februari 2010: Flanders BJJ Cup te Brakel

Wederom een geslaagd BJJ toernooi voor het RONIN M.M.A. team dat maar liefst 3 zilveren medailles mee naar huis bracht!

Resultaten volwassenen:

  • Rebecca De Paep: 2de plaats Dames +60.5kg (witte gordel divisie)
  • Bram Ossieur: 2de plaats Heren -64kg (witte gordel divisie)
  • Aaron Rys: 2de plaats Heren -76kg (witte gordel divisie)

#gallery-28 { margin: auto; } #gallery-28 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-28 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-28 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




zaterdag 20 februari 2010: BJJ stage met Senpai Koen Smets te Blankenberge

Op zaterdag 20 februari 2010 gaf Senpai Koen Smets (leerling van Sensei Mario D’Hoker) een stage Braziliaanse Jiu Jitsu in de dojo van RONIN M.M.A. Blankenberge.

Er werd voornamelijk gewerkt op de half guard, butterfly guard en ook heel wat guard passes.

Blijkbaar geeft Senpai Stephan van Wichelen nu ook de smaak van het grondwerk goed te pakken, want hij was weer eens van de partij!

Shihan Eric werd op het einde van de stage gepromoveerd naar een paarse gordel met een witte streep!

#gallery-29 { margin: auto; } #gallery-29 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-29 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-29 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




zondag 31 januari 2010: Shihan Eric Van Vaerenbergh behaald BKBM²O scheidsrechter diploma te Boom

Shihan Eric Van Vaerenbergh is vandaag geslaagd voor het officiële examen scheidsrechter van de BKBM²O te Boom.

#gallery-30 { margin: auto; } #gallery-30 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-30 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-30 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Met dit diploma mag hij vanaf nu aan alle Muaythai & Kickboxing, Full Contact en Mixed Martial Arts wedstrijden als hoofdscheidsrechter, hoekrechter of jurylid deelnemen.

 




zaterdag 30 januari 2010: Outsiders Cup 16 te Düsseldorf (Duitsland)

Na een reis van drie uren komen we met ons allen aan te Düsseldorf, waar we heel vriendelijk onthaald worden door de organisator van OC 16. Na de weging, worden alle vechters aan een gelijkwaardige tegenstander toegewezen en elk op zijn beurt in de kooi geroepen, om van daar uit voorgesteld te worden aan het publiek. Grappige anekdote… bij het oproepen van Revaz en zijn tegenstander, tijdens de voorstelling, was Revaz blijkbaar verward en dacht hij dat hij direct moest vechten, toen hij zijn naam hoorde begon hij zichzelf op te jutten en te roepen naar de RONIN M.M.A. supporters (meer dan 50) met zijn handen wild in de lucht zwaaiend. Gelukkig kwam Shihan Eric snel tussenbeide of onze heethoofdige Georgische vriend was al aan het vechten tijdens de voorstelling…hilarisch! Vanaf toen was het afwachtend uitkijken naar de start van de kooigevechten. Als voorbereiding was Frederick (“medic” is zijn bijnaam geworden), druk in de weer met alle vechters professioneel klaar te maken voor het gevecht, Aaron Rys hielp zoveel hij kon met het aanbrengen van materiaal en was de verantwoordelijke wat betreft het maken van foto’s en het filmen van de gevechten.

Revaz Koberidze (winner round 1 / 1:51 / ankle-lock) vs Guillaume Kloczkowski
Revaz mocht de spits afbijten tegen een weliswaar jongere maar toch ervaren grondvechter uit Frankrijk genaamd Guillaume Kloczinski, Revaz begon aggressief aan de partij en sloeg meteen door de verdediging van Guillaume, die zich genoodzaakt zag om Revaz naar de grond te brengen, waar deze jonge BJJ fighter het Revaz niet gemakkelijk maakte, maar opeens flitste Revaz met een ankle-lock naar achter en ondanks enkele verwoede pogingen van Guillaume om hieruit te rollen , volgde vrij snel de tap out…

Zeno Bollaert (winner round 1 / 0:48 / guilotine-choke / fastest win of the tournament) vs Francois Olier
Over de wedstrijd van Zeno kan een mens maar één ding zeggen…adembenemend dat een knul van 15 jaar zo hard kan vechten…Zeno startte direct met een keiharde punch die ogenblikkelijk de neus van zijn tegenstander brak, direct gevolgd door een mawashi geri jodan met het scheenbeen op de tegenstander’s kaakbeen, die eveneens een spoor van vernieling naliet (gevolgd door een OOH geroep van het publiek)…Zeno eindigde met zijn tegenstander op de grond, waar er na wat afwisseling van posities, Zeno opeens de guilotine choke binnenstak en zijn tegenstander met deze wurging in zijn guard trok en toen uit volle macht zijn techniek aansnoerde, met als logisch gevolg een tap out..Zeno registreerde eveneens de snelste win van het toernooi!

Bram Ossieur vs Florian Stefane (winner round 1 / 1:23 / straight-armbar)
Wat Bram betreft, zagen we een beter staand werk, waarvan enkele stoten en trappen goed doorkwamen…na een explosieve takedown van Francois, kwamen beide vechters op de grond terecht, waar Francois de mount nam en die gedurende enkele ogenblikken wist te bewaren, met een schitterende bridge kon Bram de rollen omkeren en kwam in de guard van Francois terecht die onmiddelijk een straight-armbar aanzette, waaruit Bram onmiddelijk zijn arm wegdraaide en uit volle macht zijn bevrijde arm wou los trekken van zjn tegenstander…hij deed dit luid roepend (vanwege de enorme krachtinspanning die dit vergt) en dit werd door de scheidsrechter verkeerd beoordeeld want die dacht dat Bram zijn arm nog in de straight-armbar zat, wat niet klopte en duidelijk te zien is op de film…de scheidsrechter stopt de wedstrijd en het gevecht is over…boodschap aan Bram…volgende keer niet meer roepen!

Gevorg Mkhlajyan vs Söufian Haj Hadou (winner round 1 / 2:22 / straight-armbar)
Beide heren begonnen filtsend aan de wedstrijd en vuurden combinaties van stoten en trappen op elkaar af, in een verhitte sfeer en een verschroeiend tempo, waar Gevorg Söufian toch domineerde in het rechtstaande werk…na een mooie take-down van Söufian, komen beiden op de grond terecht en rollen in een hoog tempo, met heel wat bridges, hip-escapes de kooi rond…Gevorg komt terecht in de guard van Söufian en probeertt van hieruit aan te vallen met een sudden-death-choke, ik roep naar Gevorg dat hij dit niet moet doen, waarbij Atom dit vertaald, maar het kwaad is al geschied en Söufian zet een straight-armbar aan die Gevorg meteen doet aftikken, toch een mooie prestatie van Gevorg voor zijn allereerste M.M.A. Cage fight!

Dominik Schlier vs Mohamed Salek (winner round 1 / 3:31 / triangle-choke)
Deze match was een waar spektakel, het regende vuiststoten, kniestoten en trappen bij het rechtopstaande werk en dit van beide partijen, tot Dominik zijn tegenstander tegen de kooi pinde en een schitterend kniestoot op het gelaat van Mohamed plaatste, die met een ernstig gekwetst oog langs de kooiwand naar beneden gleed en er Dominik zijn benen aanklampte…Dominik had het hier wat moeilijk mee en probeerde zichzelf te bevrijden maar geraakte door een strategische fout in een schiterende uitgevoerde straight armbar van Mohamed, waarop Dominik de kooi deed daveren met een explosieve slam, die het publiek uit de bol deed gaan…Mohamed behield zijn kalmte en veranderde de straight armbar naar een triangle choke, die Dominik deed tappen.

Emrah Cengizhan (winner round 1 / 3:39 / TKO by ground and pound) vs Dominique Prix
Emrah vloog meteen in actie en deelde meteen rake klappen uit, waardoor zijn tegenstander hem direct naar de grond bracht en er Emrah gedurende een zekere poos domineerde vanuit de sidecontrol, toch wist Emrah met enkele knappe escapes terug te bovenhand te nemen en startte een razendsnel ground and pound offensief met als een gevolg een tko geslagen tegenstander die van de slagenregen bevrijd werd door de tussenkomst van de scheidsrechter…

Franck Nolot (winner round 1 / 4:39 / rear naked choke) vs Alex Gert
Franck begon te statisch aan deze partij en kreeg daardoor enkele rake klappen te verduren, die hem blijkbaar wakker schudden, want een zinderende mawashi-geri-sune deed Alex naar lucht happen, waarvan Franck direct gebruik maakte en Alex met een schitterende heupworp op het canvas deed belanden, gevolgd door een mooie solide pinning vanuit de cross, met pogingen tot kimura en straight-armbar, die op een knappe wijze door Alex verdedigd werden. Het bestoken van de ribbenkast vanuit de guard, leverde een poging tot ontsnapping op die Alex duur kwam te staan want hij gaf zijn rug aan Franck die direct de backmount met hooks inzette en Alex Gert deed tappen op een rear-naked-choke volgens het boekje…

Wesley De Paepe vs Can Berber (winner round 1 / 3:00 / rear-naked-choke)
Oververhitte sfeer en opgefokte vechters in deze partij, waar Can Wesley op een theaterale manier van de wijs brengt met een erg arrogante en agressieve vertoning naar zijn tegenstander toe…Wesley trakteert hem dan ook direct op een mooie front kick in de plexus, waarop Can reageert met een take-down, die beide vechters op de grond doet belanden en Wesley Can in zijn guard neemt en een stevige guilotine aanzet, die hij meer dan 50 seconden weet aan te houden,gevolgd door enkele stoten op de ribben van Can en waar Can na verwoede pogingen weet uit te ontsnappen, Can doet niet veel en is heel passief, kleeft constant zijn gezicht tegen de buik van Wesley aan en vermijd de vele pogingen van Wesley om tot een scissor-sweep te komen, bij een poging die min of meer lukt glijd Wesley een stuk van de kooiwand weg, waardoor Can kan mounten en Wesley bij een mount-escape half op zijn zijde en half op zijn buik terecht komt, waar Can dankbaar gebruik van maakt om de backmount te nemen, waaruit Wesley nog probeert te ontsnappen langs achter maar het kwaad is geschied en Can zet de rear-naked-choke aan, waarop Wesley moet tappen…zonder enige twijfel mooi afgewerkt van Can, maar eerlijk is eerlijk…Wesley domineerde de partij en had pech bij de submission en die laatste sweep…zoals het gezegde dikwijls bevestigd “het is niet altijd de beste die wint”

Robin Geens (winner round 1 / 1:35 / straight armbar) vs Vincent Urbnaczak
Spanning alom betreffende de wedstrijd van Robin, die aan het begin van de avond te horen kreeg dat zijn tegenstander had afgebeld, gelukkig kwam er op het laatste nippertje een vechter opdagen (weliswaar 10kg zwaarder, maar nog steeds beter dan geen tegenstander), Vincent Urbanczak sloeg wild in het rond en zocht een snelle beslissing op, maar stuitte op een beweeglijke Robin, die mooi achteruit bokste…na een poosje bracht Vincent via een takedown Robin op de grond, tegen de kooi aan en probeerde Robin te doen tappen, met een reeks aanvallen vanuit de guard van Robin, die de kans zag om hiervan gebruik te maken en die ook uitstekend benutte, want enkele seconden later volgde een hele soepele hip-escape gevolgd door een straight-armbar en een tap-out door Vincent.




donderdag 28 januari 2010: Shihan Eric Van Vaerenbergh behaalt Yondan 4de Dan Kickboxing te Turnhout

Op donderdag 28 januari 2010 heeft Shihan Eric Van Vaerenbergh zijn Yondan 4de dan zwarte gordel Kickboxing behaald voor de WKA / BKBMO Dan graden commissie die bestond uit:

  • Klaus Nonnemacher
  • Peter Lewis
  • Paul Ingram
  • Fritz Exenberger
  • Michael Bernardo
  • Patrick Van Acker

#gallery-31 { margin: auto; } #gallery-31 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 50%; } #gallery-31 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-31 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */




zaterdag 16 januari 2010: Muaythai stage met Shihan Peter Verschuren te Blankenberge

Een groot aantal deelnemers was komen opdagen op deze erg leerrijke Muaythai stage, die doorging op zaterdag 16 januari 2010 en plaats vond onder het deskundig toezicht van topvechter Shihan Peter Verschuren. Verschillende combinaties en clinchwerk werden geduldig aangeleerd en verbeterd gedurende de ganse stage, die zo goed bleek te zijn dat na afloop een groot aantal deelnemers al vroeg naar een mogelijk volgende Muaythai stage. Speciale dank aan Senpai Stephan Van Wichelen, die helemaal uit Leverkusen was afgekomen met Emrah en Dominik!

#gallery-32 { margin: auto; } #gallery-32 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-32 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-32 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */